Kako bi pomogli budućim srednjoškolcima pri odabiru željenog zanimanja i prikazali im sve prednosti pohađanja programa u njihovoj školi, profesori i učenici Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška danas tijekom prijepodneva u središnjoj gradskoj ulici predstavili su dio svojih aktivnosti i programe koje mogu pohađati. Bila je to prigoda i za pokazati čuveni solarni automobili s kojim s profesori i učenici ove škole postigli nekoliko prestižnih priznanja na državnoj razini, a pohvalili su se i jedinstvenim robotom nastalim također u učionicama ove škole:

– Budući nismo bili u mogućnosti organizirati „Dane otvorenih vrata“ na ovaj smo način željeli upoznati učenike i njihove roditelje s našim nastavnim programima i mogućnostima školovanja. Predstavljamo naše projekte na kojima radimo, solarni automobil i robota koji je još u izradi. Škola nudi dosta modernih tehnologija, prvenstveno kod tehničara za računalstvo koji se mogu upoznati sa svim softwerskim programima koji se sada traže na tržištu. Također i kod mehatroničara koji se upoznaju s dijelovima i elementima strojeva, servisiranja raznih motora, održavanja i sve ostalo. Pripremamo ljude za tržište rada, u našim laboratorijima koji su odlično opremljeni možemo naše učenike upoznati sa svim zakonitostima struke i pokazati im što i kako se radi u stvarnom svijetu. Interes učenika za našu školu je svih ovih godina bio zadovoljavajući, uglavnom smo upisivali sva četiri razreda, vjerujem da će tako biti i ove godine. Učenici vrlo dobro prihvaćaju ovakav način nastave i sve ono što nauče u našoj školi itekako im dobro dođe pri upisu željenih fakulteta – kaže profesor u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Boris Grgić.

Potporu učenicima, profesorima i samoj ideji ovakvog načina prezentiranja rada škole i ovoga su puta pružile ravnateljica Elelktrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška Sanja Muller Zoričić i pedagoginja Mira Linjaković.

Komentari
Prethodni članakIde se dalje: Održana uvodna konferencija novog projekta Industrijskog parka “Poslovni kompas”
Sljedeći članakSičani se opraštaju od svog nastradalog prijatelja Antuna Kovačevića: Kada nam odlazi netko drag