Dogodila se  lakša prometna nesreća na raskrižju ulica Nikole Tesle i  Alojzija Stepinca s materijalnom štetom. Sudarila su se vozila novogradiških registarskih oznaka, a uzrok je vjerojatno, kao najčešće do sada, bio nepoštivanje prvenstva prolaza.

Sudionici u ovoj prometnoj nesreći nisu izvijestili policiju, s obzirom na to da nema ozlijeđenih i da se radi samo o materijalnoj šteti, te su se međusobno dogovorili i ispunili Europsko izvješće o nesreći.

Raskrižje kod TANGA jedna je od posljednjih crnih prometnih točaka u Novoj Gradiški. Postavljanjem semafora, kako se najavljuje, na tom raskrižju riješit će se  i taj prometni problem. 

Dakako, sigurnost  prometa na kraju je ipak u volanu koji u rukama drže vozači. Kružni tokovi, naprimjer,  kojih je u gradu sve više i koji se smatraju sigurnim i jeftinim prometnim  rješenjem, bili su u početku problem za sudionike u prometu među kojima su i biciklisti. 

 Kada se prometno riješi i  izgradi sve ono što se najavljuje  Nova Gradiška će sigurno biti prometno dobro uređen i sigurniji  grad.

Svakako treba naglasiti napore i akcije koje, u cilju sigurnijeg prometa i  osvješćivanja vozača provodi Policija. Nažalost, vozači, unatoč upozorenjima,  svakodnevno ne poštuju propise, često voze prekomjernom brzinom i pod utjecajem  alkohola, ugrožavaju sigurnost prometa i izazivaju prometne nezgode.

Komentari