Sinoć su, nakon stanke od godinu dana, započele Ribarske večeri u Davoru u organizaciji Općine Davor i Kulturno-umjetničkog društva “Matija Antun Relković”.

Prvi vikend u kolovozu, to se već dobro zna, rezerviran je za nadaleko poznate „Ribarske večeri“ koje su, 20. godinu okupile nekoliko tisuća posjetitelja koji su i ovoga puta mogli uživati u čuvenim davoračkim specijalitetima, šaranu na rašljama, prženom šaranu, fiš paprikašu, pitama i svim drugim slasnim delicijama koje su jednostavno mamile sve posjetitelje da ih kušaju. Dokaz tome su i redovi koji su se stvarali samo kako bi se probala nadaleko poznata i odlično pripremljena davoračka riba.

Pet tona ribe koju su ovoga puta pripremili članovi Kulturno umjetničkog društva „Matija Antun Relković“ iz Davora uz pomoć žitelja ovoga mjesta brzo je „planulo“, stoga se i ovoga  puta tražila porcija više ovog slasnog zalogaja.

Domaćini su se i ove godine, uz pomoć i potporu Općine Davor te pokroviteljstvo Turističke zajednice Brodsko posavske županije potrudili i za bogat zabavni program. Tako su posjetitelje u petak zabavljali članovi grupe Vigor i domaće snage, Tamburaški sastav „Satir“, dok će se večeras za dobru atmosferu, uz pomoć „Satira“ potruditi i Damir Kedžo.

– “Članovi Kulturno umjetničkog društva „Matija Antun Relković“, ugostiteljski objekti iz Davora i veliki broj volontera Davoraca i ove godine uložili su veliki trud da sve pripreme i spremno dočekaju sve posjetitelje kako bi im pružili pravo slavonsko gostoprimstvo i nezaboravan provod. Hvala svim Davorcima, hvala svima koji su nas posjetili večeras. Moram priznati da nas je iznenadio broj ljudi. Prekrasno je vidjeti prepun trg domaćih ljudi, onih koji su sačuvali godišnji odmor kako bi nas posjetili, kao i susjedi iz susjednih općina”, – ističe načelnik Općine Davor Đuro Anđelković.

Tradicija se nastavila, dobro raspoloženje postignuto, u neformalnoj i opuštenoj atmosferi uživalo se u ovom prekrasnom slavonskom mjestu, a sve viđeno i doživljeno dovoljan dokaz da se s ovom sjajnom gastro turističkom manifestacijom nastavi još dugi niz godina. Večeras će posjetitelje zabavljati Damir Kedžo uz domaćine TS Satir. Zabava, druženje, punjenje baterija uz fenomenalnu gastro ponudu, samo su neki od razloga da i večeras posjetite Davor na Ribarskim večerima. Kako je protekla prva večer, jesu li Davorci ispunili očekivanja i opravdali sve unaprijed zarađene pohvale, pogledajte u velikoj fotogaleriji.

Komentari
Prethodni članakU jesen moguć val poskupljenja sirovina i hrane
Sljedeći članakLubenice iz Nove Gradiške odlične kvalitete: OPG Tworek proizvodi 30 tona