KULTURNI RITAM TJEDNA

ponedjeljkom od 09,30 do 10,00 sati

phpThumb_generated_thumbnailjpgDok vam nacionalna kuća nudi pola ure kulture, mi zakazujemo sastanak na početku radnog tjedna, nakon prve jutarnje kave i prelistanih novina. Želite li nahraniti duh i um, te saznati koja su kulturna događanja u našem gradu i županiji, budite uz radio – ponedjeljkom od 9,30. Kazališne predstave, izložbe i koncerti, muzeji i galerije širom Slavonije sa svojom vas ponudom čekaju na frekvenciji 98,1 i podsjećaju kako kultura oplemenjuje i obogaćuje. U „Kulturnom ritmu tjedna“ svaki vas ponedjeljak očekuje informativnih, kulturnih i zabavnih 30 minuta.

SMS EMISIJA

ponedjeljkom od 11,00 do 12,00 sati

phpThumb_018Kako ponedjeljak ne bi, tradicionalno, bio najomraženiji radni dan, brine se naša radijska ekipa. Kroz 60 minuta postanite glazbeni urednik, razbudite se omiljenom melodijom, čestitajte rođendane, imendane, godišnjice i zapjevajte uz 98,1 MHz. Stoga, mobitel u ruke, “pustite” SMS, oslobodite kreativnost, poželite nezamislivo i dođite na pravu frekvenciju, slijedi Vaš glazbeni izbor!

SPORTSKI PONEDJELJAK

ponedjeljkom od 13,40 do 15,00 sati

phpThumb_020Kako je proteklog vikenda prošao „Graničar“ iz Magić Male, tko je dao ostavku na mjesto trenera, kakvo je trenutno stanje u klubovima, samo su neka od pitanja na koje ćete dobiti odgovore u tjednoj emisiji „Sportski ponedjeljak“. Očekuju Vas gotovanja čelnih ljudi sportskih klubova, istaknutih sportaša i sportskih djelatnika, te najave i osvrti na sportska događanja. Nešto manje od sat i pol druženja svakog ponedjeljka od 13,40 minuta uz kombinaciju sportskih vijesti i najkvalitetnije glazbe iz naše bogate fonoteke. Emisija na opušten način analizira protekli sportski vikend, upoznaje slušatelje s događanjima za predstojeći tjedan, a bavimo se svim sportovima od nezaobilaznog nogometa, preko košarke, odbojke, rukometa, tenisa, pa sve do nedovoljno afirmiranih sportova u Hrvatskoj, kao što su kuglanje, šah ili konjički galopski sport.

OTVORENO O SVEMU

ponedjeljkom od 19,00 do 21,30 sati

phpThumb_016120 minuta večernjeg ugodnog druženja, uz pregršt raznovrsnih tema o kojima razgovaraju gosti i voditelj, čekaju Vas svakog ponedjeljka u večernjem terminu od 19 do 21 sat i 30 minuta. Emisija slobodne, kolaž – forme, prati značajne datume, aktualne društvene probleme i fenomene, pitanje ravnopravnosti spolova, istaknute udruge i pojedince, uspješne sugrađane, političare, gospodarstvenike, žene-majke, „žene od karijere“, prosvjetare i sportaše, predstavnike treće životne dobi, bavi se malim i velikim ljudskim pričama i uspjesima, ruši stereotipe, predrasude i društvene tabue, upozorava i educira.

U SVIJETU KLASIKE

ponedjeljkom od 21,30 do 22,00 sati

phpThumb_011120 minuta večernjeg ugodnog druženja, uz pregršt raznovrsnih tema o kojima razgovaraju gosti i voditelj, čekaju Vas svakog ponedjeljka u večernjem terminu od 19 do 21 sat i 30 minuta. Emisija slobodne, kolaž – forme, prati značajne datume, aktualne društvene probleme i fenomene, pitanje ravnopravnosti spolova, istaknute udruge i pojedince, uspješne sugrađane, političare, gospodarstvenike, žene-majke, „žene od karijere“, prosvjetare i sportaše, predstavnike treće životne dobi, bavi se malim i velikim ljudskim pričama i uspjesima, ruši stereotipe, predrasude i društvene tabue, upozorava i educira.

KORISNI JEZIČNI SAVJETI

utorkom od 08,00 do 08,05 sati

phpThumb_014Tijekom ove petominutne emisije bavimo se jezičnim savjetima, gramatičkim i pravopisnim načelima, ukazujući na najčešće pogreške govornika hrvatskog jezika. Cilj je emisije slušateljima na jednostavan način riješiti neke jezične probleme, a metodom objašnjavanja pogrešnog, odnosno upućivanjem ispravnog izraza, uz koje obavezno idu primjeri kao najbolji način primanja poduke. Budite uz „Korisne jezične savjete“ svakog utorka od 8 sati.

MALI, VELIKI RAZGOVORI

utorkom od 09,30 do 10,00 sati

phpThumb_021„Oni su mali, ali su veliki, odnosno hoću reći, nisu više mali, ali su dosta veliki da ne budu mali” – tako je nekako zvučala legendarna uvodna špica „Smogovaca“ koja je intrigirala naše moždane valove. S razmišljanjima onih na kojima svijet ostaje, upoznajemo Vas kroz emisiju „Mali – veliki razgovori“. Zašto je sunce žuto, donose li djecu rode, kako diše jesen, zašto se smijemo i što se u vrtiću radi, saznajte svakog utorka od 9,30 sati. Emisiju realiziramo u suradnji s najmlađima, polaznicima Centra za predškolski odgoj „Grigor Vitez“ i njihovim „tetama“. Kroz polusatne tjedne pričice i druženja, zavirite u dječji svijet mašte i razmišljanja, naučite ponešto, nasmijte se i probudite dijete u sebi.

BURZA RADA

utorkom od 10,40 do 10,50 sati

phpThumb_022Tko kaže kako nema posla!? Treba samo znati tražiti na pravim mjestima, a najbolje mjesto je „Radio Nova Gradiška“, i to čak dva puta tjedno, utorkom i petkom. Uostalom, i stručnjaci kažu kako se prilikom potrage za poslom, treba postaviti proaktivno. Jedinstvenu radijsku ponudu poslova realiziramo u suradnji s „Hrvatskim zavodom za zapošljavanje“. Samo za Vas otkrivamo aktivne natječaje, nudimo preporuke, otkrivamo kvalitetne poslodavce i tajne pravog nastupa. Kako napisati životopis, kako se predstaviti potencijalnom „šefu“ , kako se obući za inicijalni razgovor za posao, kako izgleda županijsko tržište rada, što nudi županijska i gradska „burza“, otkrijte kroz korisnih, dinamičnih i informativnih 15 minuta.

BRANITELJSKI PLETER

utorkom od 14,00 do 15,00 sati

phpThumb_003Emisija koja educira, informira, najavljuje, ali prvenstveno čuva dignitet Domovinskog rata, te noviju nacionalnu povijest. Preispitujući međunarodni položaj, povijesne okolnosti i geopolitiku prostora, kroz 30 tjednih minuta, obilježavamo značajne povijesno datume, kroz razgovore sa suvremenicima, akterima povijesti i stručnjacima različitih profila. Braniteljima u ratu i braniteljima u miru, članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pružamo mogućnost kreiranja tema, prateći ih u redovitim aktivnostima. Otkrivajući neotkriveni dio Domovinskog rata i nacionalnih stradanja, pomažemo udovicama i djeci poginulih branitelja Domovinskog rata u svakodnevnim životnim izazovima, upućujući ih na prave adrese, organizirajući dane sjećanja, humanitarne akcije…

DOMAĆICA

utorkom od 19,00 do 22,00 sati

phpThumb_008Emisija domaće glazbe predstavlja novitete domaćih glazbenih ljestvica, najavljuje koncertna događanja, predstavlja nova, ali i već dobro poznata popularna glazbena imena te kroz formu SMS poruka slušateljima ispunjava glazbene želje. Tijekom emisije, uživo u studiju ili telefonom, gostuju domaći izvođači ili grupe koji ujedno i promoviraju svoja nova glazbena izdanja te najavljuju koncertne aktivnosti. Voditelj, urednik i tehnički realizator emisije je ujedno i osoba koja je već neko vrijeme prisutna na domaćoj glazbenoj sceni kao izvođač, skladatelj i aranžer te nema sumnje da ćete u emisiji imati uvijek eksluzivne goste i saznati najnovije vijesti s domaće estrade. Čujemo se svakog ponedjeljka od 19 do 22 sata u „Domaćici“.

GLAS NARODA

srijeda od 14,00 do 15,00 sati

phpThumb_015

Još su stari Grci, majstori demokracije, osluškujući bilo koje nacije, shvatili koliko je značajno mišljenje mase. Želiš li saznati kako dišu političari, o čemu se priča na gradskim trgovima, kako se kreću cijene povrća na tržnici, tko će nastupati na sljedećem „Novogradiškom glazbenom ljetu“, tko će biti sljedeći gradonačelnik, kako će proći izbori, kad će više ta biciklistička staza, je li gradska voda zdravstveno ispravna, te što je s tvornicom na kraju grada – pitaj narod! Novogradiški radijski „vox populi“ svaki tjedan slušateljima nudi jedinstvenu priliku. Saznajte odgovore na sva svoja pitanja, bez cenzure, bez tabua, izravno telefonom, putem SMS poruke ili facebook stranice. Obratite se načelniku općine, gradonačelniku, pročelniku gradskih upravnih odjela, komentirajte, uputite kritiku ili pohvalu, upozorite na probleme. Čekamo Vas srijedom od 14 sati… Pripremite se, jer „Glas naroda“ je i Vaš glas!

NOSTALGIJA

srijeda od 19,00 do 11,00 sati

phpThumb_002

Mudri Friedrich Nietzsche davno je rekao kako je život bez glazbe totalna pogreška, jednako kao i život bez uspomena. Stoga spojite najbolju glazbu i slike iz obiteljskih albuma i dobit ćete “Nostalgiju”. 180 najboljih glazbenih minuta odvest će Vas na jedinstveno putovanje u prošlost, u čarobne dane swinga, početka 20. stoljeća, predratne godine, podsjetit će na dane legendarnih domaćih festivala, ponuditi zaboravljene snimke “live” koncerata i upoznati s antologijom strane glazbe. Retro je “in”, zato nakon “zvižduka u osam”, zaveslajte u “barci maloj”, prošećite Stradunom uz Dubrovačke trubadure, uživajte u “Beogradskom proleću”, “Vašem šlageru sezone”, “Opatiji bajnoj”, “Zagrebfestu”. Glazba kao stvorena za kraj radnog dana i ugodne snove. Slušati u dobrom društvu, uz čašu dobrog vina i plamen svijeća. Čekamo Vas srijedom od 19 do 22 sata u “Nostalgiji”.

POLA URE ZDRAVSTVENE KULTURE

četvrtkom od 09,00 do 09,30 sati

phpThumb_017

Umjesto pozivanja liječnika, svakog četvrtka od 9 sati budite na frekvenciji 98,1 i saznajte odgovore na sva svoja pitanja. Kako ojačati imunitet u jesenske dane, koliko C vitamina ima u kiselom kupusu, kako prestati pušiti, kako sačuvati mladost i vitalnost i pomoći svom srcu da „pumpa“ jače, kako se riješiti neispravnih prehrambenih navika – samo su neka od pitanja na koja odgovore pružaju najeminentniji novogradiški stručnjaci. Emisiju s dugogodišnjim stažem, realiziramo u suradnji s novogradiškom Općom bolnicom, pratimo najnovije medicinske trendove, aktivnosti zdravstvenih udruga, „Lige za borbu protiv raka“, obilježavamo značajne datume, upozoravamo, podučavamo, nudimo rješenja… Liječnika specijalista, gosta emisije, kroz 30 ugodnih, neformalnih, ali stručnih minuta, vodi moderator/voditelj. Emisija nudi i mogućnost izravnog postavljanja pitanja gostu te je otvorena za sve vaše prijedloge i ideje. Bez obzira na duljinu lista čekanja, upišite se u našu radijsku ordinaciju i prvi ste na redu. Čekamo vas četvrtkom od 9 sati u „Pola ure zdravstvene kulture.“

KNJIŽEVNI RAZGOVORI

četvrtkom od 11,00 do 11,25 sati

phpThumb_009Emisija koja se emitira četvrtkom od 11 do 11,25 sati, namijenjena je svim ljubiteljima književnosti, a cilj je i potaknuti sve one koji nemaju naviku čitanja, kako bi upoznali svijet književnih djela iz pera najpoznatijih hrvatskih i svjetskih pisaca. Svaki tjedan predstavljamo neko književno djelo – roman, zbirku pjesama….dajući osvrt na poruku koju književno djelo šalje čitatelju, te interpretativno čitamo neke odlomke književnog djela, a s ciljem kako bi slušatelja, odnosno čitatelja, zainteresirali te mu preporučili čitanje istoga.

ABECEDA EU

četvrtkom od 14,00 do 14,30 sati

phpThumb_025„Kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin“, kaže čuvena antička. Želimo li politički biti dio Europe, kojoj i civilizacijski pripadamo, krajnje je vrijeme za pripremu. Paralelno s predreferendumskim razdobljem, o Europi učimo na radijski način. Zanimljivo, zabavno, kratko i informativno, predstavljamo korisne „europske“ pojmove, proučavamo fondove i aktualne natječaje, putujemo kontinentom, pronalazeći nepoznato o Europi. Koje su naše komparativne prednosti, što trebamo znati i kako se što bolje pripremiti za značajan povijesni datum, kako Europljanima ponuditi hrvatski izvozni proizvod, kako očuvati nacionalnu baštinu, u čemu smo slični, a u čemu različiti – sve to i puno više, pronađite u radijskoj „Abecedi EU“. Kratka, stručna predavanja, ekspertni timovi, predstavnici razvojnih agencija, ljudi ispred svog vremena, kreatori i proizvođači, turistički djelatnici, stručnjaci „Županijskog upravnog odjela za EU integracije“, sociolozi, gospodarstvenici, bankari, ali i slušatelji – svi su oni potencijalni gosti emisije koja nas, iz tjedna u tjedan, vodi korak bliže Europi.

NACIONALNE MANJINE

četvrtkom od 14,00 do 14,30 sati

phpThumb_006Cilj je emisije povećati svijest o pravima nacionalnih manjina, s posebnim naglaskom na srpsku nacionalnu manjinu, njihovim potrebama i specifičnoj ulozi u lokalnim zajednicama, te potaknuti komunikaciju i suradnju između većine i manjine. Bavimo se ključnim problemima manjina koje su najčešće izložene diskriminaciji, otežanom pristupu tržištu rada, lošoj suradnji s lokalnim vlastima, nemogućnosti stjecanja osnovnog statusa, realizaciji stanarskih prava, obnovi, povratu imovine, isključenosti i izoliranosti. Sve su to problemi koji svakodnevno ograničavaju prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj, a naša emisija je, upravo tu iz tog razloga, kako bi bila posrednik za borbu protiv diskriminacije, te za boljitak svih nacionalnih manjina i dostojnu provedbu „Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina“.

MUSIC BOX

četvrtkom od 17,30 do 18,30 sati

phpThumb_007Specijalizirana emisija namijenjena prvenstveno mlađem slušateljstvu koje želi čuti novitete sa strane glazbene scene. Riječ je o jednosatnoj emisiji popularne, urbane, rock i alternativne glazbe. U svakoj emisiji predstavljamo nove singlove u suradnji s domaćim izdavačkim kućama koje zastupaju strane izvođače i glazbenike. Tko je aktualnog tjedna na vrhu najpoznatijih svjetskih top lista, tko su najnoviji dobitnici Grammy, Brit ili MTV nagrada, što se novo sluša u svijetu glazbe, ekskluzivne premijere novih singlova, samo su neke od tema ove jednosatne emisije koju možete slušati svakog četvrtka od 18 sati i 30 minuta.

CLUB NIGHT

četvrtkom od 19,00 do 22,00 sata

phpThumb_023Nekada techno, rave a danas house, electro house i ostali podžanrovi čine trenutno aktualnu klupsku glazbu. Puna tri sata Dj Sasha svakog četvrtka vodi Vas putevima klupske glazbe i house produkcije uz predstavljanje noviteta, recenzije, najave party događanja te obaveznog gostovanja poznatih hrvatskih dj-a.

Urednik i voditelj: Saša Baković – Dj Sasha
Facebook fan page: www.facebook.com/clubnightcroatia

NARODNI VEZ

petkom od 19,00 do 22,00 sati

phpThumb_004

Pod radnim nazivom „Slavonijo, dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje“, emisija „Narodni vez“ slušateljima nudi uvid u glazbenu i folklornu baštinu regije, miris slavonskih škrinja koje čuvaju zaboravljene plesne korake, bakine kolače, svatovske bećarce i tulume do zore. U emisiji uživo svakog petka od 19 sati gostuju pjevačke skupine, kulturno – umjetnička društva, tamburaški sastavi, a cilj je očuvati kulturna dobra i baštinu novogradiškog kraja. Upravo smo mi, kao radijska kuća s tradicijom, već desetljećima čuvari i promotori naših tradicijskih kulturnih vrijednosti i zaboravljenih narodnih bisera. Dio emisije namijenjen je i izravnom kontaktu sa slušateljima putem telefonskih poziva, streaminga, ili facebook stranice. Emisija pruža zabavu, ali i njeguje etno – blago Slavonije, čuvajući od zaborava šokački govor, folklor podneblja, ali i educirajući o mogućnostima razvoja ruralnog turizma. Nastojeći pomoći lokalne obrtnike i male poduzetnike, emisiju realiziramo iz novogradiških ugostiteljskih objekata, restorana s tradicionalnom kuhinjom, a pomažemo i promociju lokalnih kulturno-umjetničkih društava i neafirmiranih tamburaških sastava, uz bogate nagrade za slušatelje i posjetitelje.

DOBAR TEK

subotom od 11,00 do 12,00 sati

phpThumb_019

Od kad je svijeta i vijeka, uz dobru se „klopu“ veselilo, tugovalo, ratovalo i ženilo, spajale obitelji i izgubljeni prijatelji, ispraćalo na put i dočekivalo. Bogata „trpeza“, prepuna ukusnih delicija, zaštitni je znak Slavonije, a nacionalna kuhinja brend koji pod hitno trebamo upakirati i prodati Europi. Kuhanje je, reći će profesionalci, vrhunska umjetnost, strast i kreacija. Želite li postati pravi umjetnik, slušajte emisiju „Dobar tek“, subotom od 11 sati. Kvalitetno osvojite svoje najdraže, svoga voljenog muškarca, jer ljubav ide kroz želudac, usrećite klince, kuhajte i igrajte se s nama. Pregršt najzanimljivijih recepata, preporuke za jeftina i ukusna jela, ideje za brzinski ručak ili večeru, nagradne igre, gastro – show, natjecanja u kulinarstvu, sve to s puno dodataka i začinskog bilja, uz pomno odabranu glazbu, nudimo Vam u gastro – emisiji „Dobar tek“. Kuharske će tajne otkriti i stručnjaci, vlasnici restorana te Vas potom nagraditi romantičnom večerom za dvoje. S kuhačom otputujte i u Europu, uz recepte tipičnih nacionalih jela. Uživajte u mirisima, okusima, začinima i zvucima kuhinje. Dobar tek želi Vam kuharsko-voditeljska ekipa „Radija Nova Gradiška“.

MALI, ŽENSKI RAZGOVORI

subotom od 17,30 do 18,00 sati

phpThumb_010Budite lijepe sebi i drugima, probudite unutarnju, ali i vanjsku ljepotu, naučite sve što ne znate o razvoju kozmetike, modnim trendovima, tehnikama uljepšavanja i povijesti malih, velikih predmeta, bez kojih bi tajni svijet žena izgledao puno siromašnije. Koja je kreativna žena izmislila ruž za usne, tko je prvi ženi odjenuo hlače, kako se njegovala Kleopatra, koje su se frizure „furale“ u staroj Grčkoj, kako danas, u vremenima recesije, izgledati poželjno i moderno za malo novaca…!? Emisija namijenjena isključivo ženama, kroz ležerne razgovore i zanimljive povijesne crtice uspostavlja kontakt sa slušateljicama i vodi ih kroz zabavno-edukativni kviz znanja o malim stvarima koje život znače. Emisija za djevojčice, djevojke i žene, emisija o ženama koju vole slušati i muškarci. Umjesto kupovanja „Cosma“, slušajte male, ženske razgovore i postanite IT djevojka, bez obzira na godište. Jer žene su, kao vino, s godinama sve poželjnije.

GROZNICA SUBOTNJE VEČERI

subotom od 19,00 do 24,00 sati

phpThumb_024„For Those About To rock, We Salute You“ – eh, ovako nešto u 21. stoljeću, definitivno više ne puštaju ni najortodoksnije rock – postaje Amerike. Svojevrsni glazbeni radijski maraton koji u tandemu uređuju i vode autorica emisije i radijski šef tehnike, u trajanju od nevjerojatnih 300 minuta, posveta je najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu (a nije riječ o nogometu). Još jedna emisija s tradicijom, namijenjena isključivo „guštanju“, ali i edukaciji, posvećena je legendarnom pravcu koji je zauvijek promijenio glazbenu povijest rock and rollu. Jer kako reče Jimi Hendrix – „rock je najjača religija, rock ne možete ubiti, rock nema granica, on je jedini zakon!“. Prije nego li krenete u subotnji večernji provod, pripremite se uz „Groznicu subotnje večeri“. U prvom dijelu emisije vodimo Vas na putovanje kroz vrijeme u trajanju od 90-ak minuta, u rubrici „Glazbeni vremeplov“, koja je svaki put posvećena drugoj temi: naučite sve o povijesnom razvoju punka, psihodelije, bluesa, jazza, soula, rytham and bluesa, heavy metala, new wave-a, synthpop-a, electra, goth-a, reggae-a, disca, podsjetite se antologijskih melodija i uživajte… Slijedi 90-ak minuta kronološkog i kalendarskog prelistavanja Billboarda s melodijama koje su „drmale“ radijskim postajama prethodno stoljeće. Završni dio „groznice“ nudi brojna iznenađenja – posvetu glazbenicima koji su definirali rock and roll, sprint po rock – enciklopedijama i Roling stone-ovim ljestvicama, rođendanske čestitke, zanimljive i nepoznate crtice iz života legendi i glazbu s povodom…. Budite dio povijesti, slušajte glazbu s karakterom, jer „we will rock you“! Čekamo Vas svake subote od 19 sati do ponoći.

VJERSKA KATOLIČKA EMISIJA

nedjeljom od 08,05 do 08,20 sati

phpThumb_012

Nedjelju tradicionalno, gotovo 40 godina na našoj frekevenciji, obilježava vjerska katolička emisija u trajanju od 30 minuta. Emisiju uređuju svećenici Novogradiškog i Novokapelačkog dekanata u suradnji s novinarima zaduženima za tu tematiku. Uz zadane teme, u emisiji se objavljuju i vijesti i aktualnosti iz područja vjerske kulture našega kraja. Svake godine na Badnjak tradicionalno prenosimo svetu misu polnoćku. Naša je kuća upravo za ovu emisiju dobila niz značajnih nagrada struke te priznanja na gradskoj, županijskoj i biskupijskoj razini.

EMISIJA ZA SELO I POLJOPRIVREDU

nedjeljom od 10,00 do 11,00 sati

phpThumb_005Jedna od najstarijih i najdugovječnijih emisija u eteru našeg radija, nudi poznato i nepoznato iz svijeta poljoprivrede i sela. Želite li postati poljoprivredni proizvođač, proniknuti u tajne zemlje slavonske, naučiti saditi cvijeće i uzgojiti voćke, slušajte nas nedjeljom 90 minuta. Sve ono što ne znate, naučit će vas gosti, poljoprivredni stručnjaci, pročelnici i djelatnici „Županijskog ureda za poljoprivredu“, predstavnici seljačkih udruga, napredni poljoprivrednici, vlasnici OPG-a, seljačkih zadruga, stočari i djelatnici „Hrvatske poljoprivredne agencije“ i „Hrvatske poljoprivredne komore“. Zavirite u najuspješnija slavonska gospodarstva, prošećite našim mikrofonom uglednim poljoprivrednim sajmovima, naučite pisati projekte i zaraditi novce zahvaljujući EU – projektima…mlijeko, meso, pšenica i kukuruz, male domaće životinje, ali i one divlje, riba i bogatstvo savskog podmorja, tajne ruralnog turizma i uspješnih eko-etno sela, pčele i njihovi proizvodi, recepti za bolji i zdraviji život, mirisi ravnice i zemlje crnice – pronađite nedjeljom na 98,1 MHz u specijaliziranoj „Emisiji za selo i poljoprivredu“.

NEDJELJNO POPODNE

nedjeljom od 13,00 do 18,00 sati

phpThumb_013

Nakon edukativnog i informativnog nedjeljnog jutra, slijedi poslijepodnevno radijsko guštanje i opuštanje. Kroz „Nedjeljno popodne“ neće Vas dočekati Saša Zalepugin, ali domaćin ili domaćica u društvu s dobro raspoloženim glazbenim urednikom i tehničarem, čekaju Vas na pravoj frekvenciji. Emisiju emitiramo nedjeljom kao zabavni kolaž i kontakt program s gostima u studiju, uz mogućnost javljanja naših suradnika sa sportskih terena i kulturnih manifestacija. Kratke, netipične i manje poznate zanimljive najave i crtice iz prošlosti, svojevrsni radijski vremeplov i spomenar događanja prati i glazba koja na najbolji način slušateljima dočarava razdoblje koje predstavljamo. Emisija je i tematske naravi (vezano uz datume izlaska pojedinih albuma ili druge značajne događaje), ponekad se bavi isključivo filmskom glazbom, ponekad prati opus značajnog glazbenika, uz Valentinovo je posvećena najvećim ljubavnim, glazbenim klasicima, a posebno smo ponosni na,u radijskim eterima zanemarene i zaboravljene, a godinama uspješne, domaće festivale – „Opatija“, „Zagreb“, spominjemo davne eurovizijske nastupe kao i glazbeno doba šlagera. Kroz „Nedjeljno popodne“ i višesatno druženje, ova emisija nudi mogućnost predstavljanja i izražavanja svim značajnim, zaboravljenim i nezaboravljenim Novogradiščanima, živopisnim gradskim likovima, glazbenicima i lutalicama, narodnim pjesnicima i putopiscima. Radijsko „nedjeljno popodne“ je najbolji mogući vikend – odmor i sjajna opuštajuća priprema za izazove radnog tjedna. Stoga, „relax“ i uživajte od 13 do 18 sati na 98,1 MHz.