PUCAO IZ VATRENOG ORUŽJA

U nedjelju (8.ožujka), oko 19.15 sati, policija je zaprimila dojavu da je u Sapcima, 37-godišnjak unutar obiteljskog dvorišta iz puške ispalio nekoliko hitaca u zrak. Odmah po dojavi na mjesto događaja su izašli policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod koji su uhitili 37-godišnjaka te kojem su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,88 promila. Policijski službenici su od 37-godišnjaka oduzeli vatreno oružje i 38 komada streljiva te protiv njega podnose odgovarajuću kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su od dvije osobe oduzeli ukupno 16,9 grama marihuane. U petak (6. ožujka) u Slavonskom Brodu oko 14 sati, policajci su kod 43-godišnjaka pronašli 5,2 grama marihuane. Također u petak (6. ožujka), u večernjim satima, u jednom ugostiteljskom objektu, u Novoj Gradiški, policajci su kod 20-godišnjaka pronašli 11,7 g marihuane i jednu digitalnu vagu. Policijski službenici protiv počinitelja prekršaja podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

TEŠKO OZLIJEĐEN 61-GODIŠNJI BICIKLIST

U subotu (7.ožujka), oko 14 sati, na raskrižju ulica Velika bara i Crno Selo, u mjestu Beravci, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 61-godišnjak kretao biciklom pristupnom cestom ulice Velika bara od juga u smjeru sjevera, prema raskrižju s ulicom Crno Selo. Dolaskom do raskrižja 61-godišnjak je u jednom trenutku izgubio ravnotežu i zajedno s biciklom pao na kolnik. Izvršenim alko-testom policajci su kod 61-godišnjeg bicikliste utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,96 promila. U prometnoj nesreći je biciklist teško ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“, a policijski službenici protiv njega podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

U PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐEN 22-GODIŠNJI VOZAČ

U subotu (7.ožujka), u 1.25 sati, u Starom Slatiniku, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 22-godišnjak upravljajući osobnim automobilom kretao Ulicom Hrvatskih branitelja od zapada u smjeru istoka. U jednom trenutku vozač (nije koristio sigurnosni pojas) nije prilagodio brzinu kretanja vozilom osobinama i stanju ceste (zavoj) te je izgubio nadzor nad vozilom uslijed čega je došlo do zanošenja vozila, slijetanja u odvodni kanal, udara u betonsku ogradu (vlasništvo 72-godišnjakinje) zatim u parkirani automobil (vlasništvo 39-godišnjaka), a potom i u metalni rasvjetni stup nakon čega je vozač ispao iz vozila, a automobil se okrenut na krov zaustavio na kolniku Ulice Hrvatskih branitelja, na sjevernoj prometnoj traci. U prometnoj nesreći je vozač teško ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu „Dr. Josip Benčević“, u Slavonskom Brodu na daljnje liječenje, a alko-testom mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,72 promila. Policijski službenici protiv 22-godišnjeg vozača podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

NESAVJESNI VOZAČ KAŽNJEN NOVČANOM KAZNOM OD 21 800 KUNA

U nedjelju (8.ožujka), oko 22 sata, u Oriovcu, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 29-godišnji vozač, a kojem su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,82 promila te da vozilom upravlja u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, nakon čega je uhićen i doveden u policijsku postaju. Danas (9.ožujka), u 9.45 sati, 29-godišnji vozač je uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Slavonskom Brodu gdje je proveden prekršajni postupak kojim je proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora od 30 dana uz primjenu uvjetne osude na 9 mjeseci, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci te novčanom kaznom u iznosu od 21 800 kuna.

U PROŠLOM TJEDNU POLICAJCI UTVRDILI 501 PROMETNI PREKRŠAJ

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u prošlom tjednu (od 2. ožujka do 8. ožujka), dogodilo se 14 prometnih nesreća (4 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom) u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. Policijski službenici su prilikom pojačanih nadzora prošli tjedan utvrdili 501 prometni prekršaj, od kojih 223 nepropisne brzine, 82 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 31 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja korištenja mobitelom tijekom vožnje na nepropisan način.

Policija poziva sudionike u prometu na oprez i pridržavanje prometnih propisa, te da svojim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu stanju sigurnosti.

Komentari