Iza novoosnovane Udruge „Grad u srcu” prva je realizirana akcija u kojoj su danas, tijekom prijepodnevne subotnje „špice” prikupili velik broj tiskovina, slikovnica, knjiga, edukativnih materijala koje će darivati mališanima dječjih gradskih vrtića „Maslačak” i „Radost”.

Kako ističe predsjednica udruge Sara Šefer, izuzetno su zadovoljni odazivom sugrađana:

– Prikupili smo veliki broj tiskovina, zahvaljujem svima koji su se odazvali. I sami smo iznenađeni odazivom sugrađana s obzirom na jutrošnje niske temperature, ali naši sugrađani su i ovoga puta pokazali da imaju veliko srce. Hvala im od srca, a mi nastavljamo dalje. Već sljedeći tjedan idemo s novom akcijom, članovi naše Udruge posjetit će članove Udruge za autizam „Sunce” i prigodno ih darivati – kaže Šefer.

Gradska vijećnica Marijana Škara Ivković rado se odazvala akciji i postala članica Udruge „Grad u srcu”:

– Rado sam se odazvala i ovoj humanitarnoj akciji. Dobro je činiti dobro, stara je narodna izreka koje se uvijek rado držimo. Prije nekoliko godina pokrenula sam akciju za opremanje Dječjeg vrtića „Radost” kada smo opremili dvoranu u ovom vrtiću, a trenutno je u tijeku akcija prikupljanja donacija za igračke u našim dječjim vrtićima. Uglavnom, brojne su se tvrtke odazvale i prikupit ćemo igračke i opremu za naše mališane kako bi im vrtićke dane učinili što ljepšim. Zahvalni smo našim sugrađanima što pomažu i čine dobre stvari – kaže Škara Ivković.

Naša sugrađanka, gradska vijećnica Jelena Kovre također je članica Udruge „Grad u srcu”:

– Ovo su humanitarne akcije koje se tiču svih nas. Sve ovo činimo za građane našeg grada, stoga pozivam sve naše sugrađane da podrže ne samo naše akcije, već i sutrašnju akciju novogradiške Udruge volontera u kojoj skupljaju igračke za djecu. Bitno je pomoći i pokazati dobru volju. Osim dobrom voljom, uvijek nastojim pomoći koliko mogu, svatko je zadužen za dio akcije. Moj je dio bio izrada plakata za akciju. Zahvalni smo svim našim sugrađanima koji su pomogli – kaže Kovre.

Gradonačelnik Grgić: Želimo pokazati da volimo ovaj grad i pružiti ljudima najbolje

Prvu akciju Udruge „Grad u srcu” podržao je i gradonačelnik zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić:

– Ovo je prva u nizu aktivnosti koje će udruga provesti, posebice u ovom mjesecu. Drago mi je da su članovi udruge pokazali želju da dobro i kvalitetno rade u korist svih naših sugrađana, ovoga puta naših najmlađih. Čestitam predsjednici udruge i svim članicama na prvoj akciji i želim im puno uspjeha u daljnjem radu – rekao je Vidošić.

Zadovoljan provedenom akcijom je i gradonačelnik Vinko Grgić:

– Odlična akcija i stvarno puno se ljudi odazvalo što nam je drago. Vjerujem da će našoj djeci u vrtićima itekako dobro koristiti ovo što će dobiti. Drago nam je da se svaka udruga u našem gradu trudi i nastoji ostaviti trag u društvenom životu. Mi kao gradska uprava nastojat ćemo svima pružiti potporu u radu. U predblagdanskom smo ozračju, Grad Nova Gradiška nastojao je našim sugrađanima ponuditi niz sadržaja kako bi proveli ove najljepše dane u godini. Ove godine podarili smo im manifestaciju „Advent u našem gradu”, tijekom ljeta organiziramo niz drugih aktivnosti.

U srijedu ćemo obilježiti Dan grada. Što im poručiti?!

Da Grad ide dalje, pet godina upravljanja Gradom rezultiralo je dobrom situacijom, sada smo snažniji i spremniji za nove izazove. Želimo pokazati da volimo ovaj grad i želimo podariti našim ljudima najbolje. Okrećemo se novim stvarima, zelenoj ekonomiji i bit ćemo lider u ovoj priči. Industrijska zona će u sljedećoj godini pokazati sav svoj potencijal, mogu reći da neće biti samo „kruha i igara” nego i zapošljavanja – rekao je gradonačelnik Vinko Grgić.

 

Komentari
Prethodni članak131 novooboljela osoba od COVID-19 u protekla 24 sata
Sljedeći članakDruga adventska svijeća krasi naš grad