Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 5. rujna do 11. rujna, dogodilo se ukupno 26 prometnih nesreća, od kojih jedna sa poginulom osobom, sedam s ozlijeđenim osobama i 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno devet osoba: jedna osoba je smrtno strada, jedna teže, a sedam je lakše ozlijeđeno.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 477 prometnih prekršaja, od čega: 212 prekršaja nepropisnih brzina, 102 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 37 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naseljenom mjestu iznosila je 92 km/h, a izmjerena je 9. rujna u Slavonskom Brodu, počiniteljica prekršaja je 20-godišnja vozačica osobnog automobila.

Najveća nepropisna brzina od 173 km/h utvrđena je van naseljenog mjesta, a izmjerena je na autocesti A3, kojom se kretao 35-godišnji vozač osobnog automobila.

Najveća koncentracija alkohola od 1.93 promila očitana je u subotu, oko 1,50 sati, u Cerniku u organizmu 59-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom.

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakDanas u kinu: Ja sam Zlatan
Sljedeći članakNovogradiški umirovljenici u Poljskoj