Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 5. do 11. prosinca, dogodile su se 23 prometne nesreće, od kojih, pet s ozlijeđenim osobama i 18 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno sedam osoba, tri teže a četiri su lakše ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 272 prometna prekršaja, od čega: 99 prekršaja nepropisnih brzina, 48 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 178 km/h, a izmjerena je u nedjelju, 11. prosinca, oko 23,45 sati na dionici autoceste A-3 kod Sibinja, počinitelj prekršaja je 55-godišnji državljanin Republike Srbije, koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,31 promil, a očitana je u nedjelju, 11. prosinca oko 3 sata, u Slavonskom Brodu u organizmu 30-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom te je i počinitelj prometne nesreće u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Komentari
Prethodni članakMirela Relković: Hrvatska u polufinalu
Sljedeći članakOd 15. studenoga obavezna zimska oprema – evo što se točno pod tim smatra