Pripreme za ovogodišnju manifestaciju “Advent u našem gradu” u punom su jeku. Novogradiščani, žitelji okolnih mjesta i putnici namjernici i ove će godine moći posjetiti manifestaciju “Advent u našem gradu” koja se ove godine iz Društvenog doma “seli” na novu lokaciju, središnji gradski trg.

Uz gradsko klizalište, vrijeme božićnih blagdana i radosti, organizatori, Turistička zajednica i Grad Nova Gradiška, zaokružit će i ovom jedinstvenom manifestacijom koja svake godine okupi veliki broj izlagača, predstavnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, škola, ustanova i udruga.

Kako doznajemo u Turističkoj zajednici grada Nova Gradiška, za izlaganje na sajmu ove se godine prijavilo čak 52 izlagača.

U velikom, grijanom šatoru posjetitelji će u dva dana manifestacije, petak, 18. i subotu, 19. prosinca moći pratiti i niz zabavnih događanja.

Sajam svoja vrata otvara u petak u 9,00 sati, u 11,45 minuta kreće kulturno umjetnički program uz nastup polaznika Dječjeg vrtića Nova Gradiška. Svečanost je otvorenja zakazana za 12,00 sati. U 16,00 sati uslijedit će nastup Hrvatske pjevačke skupine “Slavča”, u 17,00 Kulturno umjetničkog društva “Mala”; od 18,00 sati svoj Božićni koncert održat će Gradska glazba Nova Gradiška. Termin od 19,00 sati rezerviran je za još jedan Božićni koncert, ovoga puta učenika Glazbenog odjela gradske Osnovne škole “Mato Lovrak”.

U subotu, 19. prosinca sajam svoja vrata otvara već od 8,00 sati. U 11,00 sati kreće kulturno umjetnički program “Plesni vrtuljak” uz nastup Plesne skupine Marine Mihelčić. U 12,00 sati mališane će posjetiti Djed Božićnjak, a poslijepodnevni termin također je rezerviran za niz događanja. Od 13,30 nastupit će Folklorni ansambl mladih, u 14,30 najmlađi članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk” i njihovi gosti, a od 17,00 sati koncert će održati novogradiška Udruga umirovljenika. Od 21,00 slijedi zabavna večer uz Gradsku glazbu i prijatelje. Za djecu će biti organiziran i “Dječji kutak”, kreativna radionica za djecu u organizaciji novogradiškog Društva “Naša djeca”.

Kako ističu organizatori, ulaz za posjetitelje je slobodan, potrebna je samo dobra volja kako bi svi zajedno što ljepše dočekali božićne i novogodišnje blagdane.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakNjuške oduševile domaću publiku
Sljedeći članakPozivnica za koncert Gimnazije Nova Gradiška!