Mlade novogradiške flautistice, članice Ansambla flauta ponovno su pokazale svoj veliki dar i ljubav prema glazbi. Uz voditeljicu ansambla i profesoricu Daliborku Krešić, mag. gl. umj. u župnoj crkvi Krista Kralja u Rešetarima održale su Božićni koncert te gostima podarile neke od najljepših božićnih melodija. Ovim koncertom, publici su predstavile sve čari i ljepote ovog, često zapostavljenog instrumenta.

Ansambl flauta Glazbenog odjela OŠ Mato Lovrak djeluje od 2019. godine, a njeguje komornu glazbu, koja je kako ističe prof. Daliborka Krešić, često podcijenjena jer se obično naglasak stavlja na samostalno izvođenje. Na njihovom repertoaru ovoga puta našle su se skladbe poput, Let it snow, We wish you a merry Christmas, Silent Night i Bijeli Božić. Njihova je želja približiti flautu široj publici, stoga često u svojim nastupima obrađuju i popularne skladbe.

Flauta je najdivniji instrument, izuzetno zahtjevan. Potrebno je uskladiti disanje, izdisaj, unutarnje organe, promjene s prstima, jezikom. A taj dah i govor kroz zrak je nešto najljepše. Važno nam je i zajedništvo koje se njeguje kroz glazbeno obrazovanje jer ono je nešto posebno i neponovljivo.“ – dodaje prof. Daliborka Krešić.

Ansambl flauta OŠ Mato Lovrak čine Ema Pranjić, Marta Pernar, Natali Posavčević, Izidora Glavičić, Klara Slišurić, Petra Lozinjak, Vita Marosavljević, Sara Vukić, Daliborka Krešić, a uz njih su nastupili i gosti, učenici 1. razreda glazbene škole Dunja Đurić, Mia Matešković, Marta Kovačić, Fran Ruškan i Bruno Kraft.

Ansabl flauta ima velike planove za budućnost i nadaju se da će njihovu kvalitetu i značaj prepoznati i oni koji bi im mogli pomoći da svoje muziciranje podijele izvan granica Nove Gradiške i Hrvatske.

 

Komentari
Prethodni članakČlanovi Udruge udomitelja djece Brodsko posavske županije „Leptirić” zajedno uz blagdane
Sljedeći članakOtvoren natječaj za kratku humorističnu priču klUPKO smijeha