Sve detalje ovogodišnjeg 23. “Novogradiškog glazbenog ljeta” na konferenciji za novinare danas su predstavili u ime Grada zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, direktorica Turističke zajednice grada Dinka Matijević, te vanjski suradnik Bernard Kumić. 

Na novogradiškoj ljetnoj manifestaciji glazbe, gastronomije, kulture, sporta i dobre zabave koja će trajati od 16. do 19. kolovoza, i ove godine nastupit će eminentna imena hrvatske i regionalne glazbene scene.

Središnji sadržaji Novogradiškog glazbenog ljeta počinju u četvrtak, 16. kolovoza zagrijavanjem publike od strane domaćeg JOCKER band-a, potom  slovenskih gostiju THE UNIMOGS bend-a, dok će vrhunac večeri biti srpski glazbeni sastav S.A.R.S.

Petak, 17.kolovoza će, po uzoru na prošlu godinu, obilježiti tamburaško-klapska večer uz domaće tamburaške sastave TS “Tkanica” i TS “Satir”, te Klapu Cambi kao uvertitu na velike žene naše glazbene scene Hanku Paldum i Učiteljice.

Subota, 18.kolovoza, će kao i dosadašnjih godina krenuti s festivalom “Djeca pjevaju hitove” nakon kojega će nastupiti domaći Rockeri, a zvijezde zabavne večeri NG Ljeta koje će atmosferu dovesti do vrhunca bit će Plavi orkestar i Željko Bebek.

Nedjeljna večer, 19.kolovoza je večer tradicije i folklora gdje će uz domaća kulturno umjetnička društva, nastupiti i KUD-ovi Berda iz Brestovca i Podravac iz Sopja.

Osim velikih regionalnih zvijezda na glavnoj pozornici, “Novogradiško glazbeno ljeto” i ove godine upotpunit će i brojni popratni sadržaji. Program u susret “Novogradiškog glazbenog” ljeta ove godine započinje već 11.kolovoza predviđen je za Festival kave i kolača koji će trajati sve do 15.kolovoza, 12.kolovoza održat će se tradicionalni koncert ozbiljne glazbe “U ljetnu večer” na Trgu glazbenika, također tradicionalan sadržaj izložba “Šuma okom šumara” bit će otvorena 13.kolovoza. 

Također tijekom tri glavne večeri “Novogradiškog glazbenog ljeta” osim na glavnoj pozornici posjetitelje i ove godine očekuje program i na “Ljetnoj pozornici” koji započinje već 3.kolovoza velikim Ibiza party-em.

NG Ljeto pratit će i “Bošnjak craft”, mali festival craft piva u novogradiškom Gradskom parku, a kao i prijašnjih godina tijekom “Novogradiškog glazbenog ljeta” posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, ponudi Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i tvrtki, privlačnim rukotvorinama i neizostavnom zabavnom parku.

Atrakcija i ove godine uz zabavni park, bit će i KIDS FUN ZONE, poseban prostor u novogradiškom parku namjenjen za najmlađe posjetitelje ove manifestacije.

no images were found

Komentari
Prethodni članakUčenici OŠ ”Mato Lovrak” sudjelovali na 58. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku
Sljedeći članak12 minuta dnevno treba vam da se riješite negativnih emocija