Javna ustanova “Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije” raspisala je Javni poziv na sudjelovanje u dobrovoljnom prikupljanju sredstava pod nazivom “Naša ljubav za njihova srca” za Dječji dom Vrbina Sisak s ciljem pomoći u opremanju i obnovi dječjih soba Dječjeg doma Vrbina Sisak. Dobrovoljno prikupljanje sredstava provodit će u vremenskom razdoblju od 1. studenoga 2020. godine do 9. veljače 2021. godine.

Novčana sredstva prikupljat će na račun sredstava posebne namjene, broj računa: HR5623400091511097425, otvorenog kod Privredne banke Zagreb d.d., s naznakom: Donacija za “Naša ljubav za njihova srca”. Ovoj humanitarnoj akciji odazvala se i Osnovna škola Vladimira Vidrića.

– Kako bismo širu javnost potaknuli na sudjelovanje u humanitarnoj akciji, izrađen je i video koji donosimo u prilogu teksta. Veliko hvala Sanji Doležal koja se odazvala pozivu za sudjelovanje u akciji. Video je izradila Tijana Gvozdenović, učiteljica hrvatskog jezika i književnosti.

Uglavnom, do sada smo skupili 95.000 kn i imamo 40.000 kn potpisanih ugovora…. moja želja je da skupimo toliko da im barem kupimo novi namještaj i zamijenimo vanjsku i unutarnju stolariju. To je neki minimum za koji se borimo…iznos 250.000 kn…Imamo i sve ponude za brušenje parketa, gletanje, krečenje promjenu sanitarija u wc ima i tuševima… Ukupno 611.000 kn  je potrebno  da sve riješimo, ali i s prvim iznosom klinci će biti zadovoljni….Niste  upoznali te strašno dobre klince koji, zaista, zaslužuju puno više.

Ti isti klinci bez doma nakon 18 godine i završene srednje škole moraju izaći iz doma. Nikoga ne zanima imaju li posao i imaju li gdje tu noć prespavati….U prijevodu, ti klinci zadnji razred srednje škole namjerno padaju samo da što duže ostanu u domu. Također, takva djeca čine 30% svih beskućnika u Hrvatskoj, a valja reći da ima i slučajeva samoubojstava odmah nakon što moraju napustiti dom…. Preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pokušavamo da se napravi posebna mjera za klince kojom bi djeca bila sigurna da imaju posao uz pomoć Ministarstva rada, a sve preko Ureda za demografiju i  ureda za stambeno zbrinjavanje – kaže nam jedan od organizatora akcije Mario Čelan.

Dobro je činiti dobro, stara je i već toliko puta provjerena izreka. Ukoliko možete pomoći, mole vas da im se javite i kontaktirate ih.

Kontakt Mario Čelan 00385 (0) 92/198 76 76

 

Komentari