U četvrtak, 11. veljače oko 17 sati, unutar jedne trgovine u Novoj Gradiški, 56-godišnjak je u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir.

Očito revoltiran izjavom zaposlenice da u prostorijama trgovine mora nositi zaštitnu masku, vikom i psovkama je na naročito drzak i nepristojan način remetio javni red i mir. Policajci Policijske postaje Nova Gradiška su izvršenim alkotestiranjem očitali koncentraciju alkohola od 1,51 promila. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, počinitelju je uručeno pisano upozorenje.

Policijski službenici su 56-godišnjaka doveli u prostorije policije i zadržali na otriježnjenju, te su ga danas 12. veljače, priveli u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški (prekršajni odjel) zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. U provedenom žurnom prekršajnom postupku, donesena je presuda, kojom je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 15 dana te mu je izrečena 6-mjesečna zaštitna mjera zabrane posjećivanja trgovačke radnje u kojoj se prekršaj dogodio. Rješenjem suda, produljeno mu je zadržavanje nakon čega je po policijskim službenicima predan u zatvor u Požegi na izdržavanje kazne.

ALKOHOLIZIRANI 73-GODIŠNJAK POBJEGAO S MJESTA PROMETNE NESREĆE

U Slavonskom Brodu, na raskrižju kolnika naselja Slavonija I i ulice Đure Pilara, jučer oko 14.20 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, nakon koje je vozač napustio mjesto događaja.

Operativnim radom, policijski službenici su ubrzo pronašli počinitelja, te su očevidom utvrdili da je 73-godišnjak upravljao osobnim automobilom i oštetio prometni znak nakon čega je napustio mjesto događaja, a da oštećenom vlasniku prometnog znaka nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je izazvao prometnu nesreću. Izvršenim alkotestiranjem, u organizmu 73-godišnjaka je očitana koncentracija alkohola od 1,44 g/kg alkohola u krvi, te je zadržan u policiji na otriježnjenju.

Policijski službenici protiv počinitelja prekršaja podnose prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijska uprava brodsko-posavska

Komentari