Počela je isplata doplatka za djecu za siječanj 2017. Doplatak će dobiti 173.046 korisnika za 324.387 djece. Procjena potrebnih sredstava za isplatu doplatka za djecu za siječanj 2017. iznosi 118.520.100 kuna. Informacije vezane uz doplatak za djecu mogu se dobiti svakim radnim danom od 08.00 do 16.00 sati na info telefonima Zavoda za mirovinsko osiguranje 01/4595–011, 01/4595–022 kao i na internetskoj stranici Zavoda na kojoj možete saznati više o dječjem doplatku.

Doplatak za djecu novčano je primanje koje koristi roditelj ili druga osoba određena Zakonom, radi potpore uzdržavanja i odgoja djece.
Pravo na doplatak za djecu stječe se i ostvaruje ovisno o broju djece i visini ukupnog dohotka članova kućanstva korisnika te drugim uvjetima utvrđenim Zakonom.
Za ostvarivanje prava na doplatak za djecu izvanbračna se zajednica izjednačava s bračnom zajednicom. Doplatak za djecu ne može biti predmet ovrhe ili osiguranja, osim prema sudskoj odluci radi uzdržavanja u korist djece za koju se ostvaruje taj doplatak.
Doplatak za djecu osobno je pravo korisnika i ne može se prenositi na drugu osobu, a iznimno se može isplaćivati drugoj osobi.
Ako oba bračna druga mogu ostvariti pravo na doplatak za djecu dužni su se sporazumjeti koji od njih će to pravo ostvariti, a pravo na doplatak može se ostvariti samo po jednoj osnovi.

Izvor: Ebrod

Foto: Ilustracija.

Komentari
Prethodni članakPrometna nesreća kod Davora: jedna osoba teško ozlijeđena
Sljedeći članakJavni poziv za dodjelu potpora proizvođačima namještaja iz Brodsko-posavske županije