Dati krv, pomoći nekome, kažu da je neprocjenjivo. Nema veće sreće i ljepšeg osjećaja od onog da si nekome pomogao, spasio ili produžio život.

Riječi su to koje nam često puta izgovaraju brojni dobrovoljni darovatelji krvi koji se redovito odazivaju akcijama dobrovoljnog darivanja krvi.

Nesebično, bez riječi samohvale, svaki puta dođu, daruju krv i odu kući, vjerujemo, s dobrim osjećajem.

Tako je bilo i ovoga puta. U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška provedena je još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. I ovoga su se puta odazvali brojni darovatelji, a akcija je bila namijenjena redovitim potrebama naših bolnica.

Novogradiško Gradsko društvo Crvenog križa akciju je i ovoga puta provelo u suradnji s Transfuziološkom službom iz Osijeka s kojima surađuju već dugi niz godina.

Usprkos visokim, ljetnim temperaturama, darovatelji su se i ovoga puta spremno odazvali pozivu i darivali nešto što se ne može umjetno proizvesti, nešto najdragocjenije i vjerujemo, spasili nečiji život. Neki se nisu htjeli ni slikati, ni dati izjavu. Rekoše nam, a što ćemo pričati, bitno je da smo nekome pomogli. Nama nije ni do „naslikavanja” ni hvale, ističu.

Upravo zbog ovih riječi smo i napisali ovaj tekst, kako bi u ime svih onih kojima su pomogli, rekli jedno veliko hvala.

 

Komentari
Prethodni članakOduzeta mu vozačka dozvola u Njemačkoj, predao zahtjev za izrade nove u Hrvatskoj pa zaradio kaznenu prijavu
Sljedeći članakProdajem više komada svinja 55kg – 035/345-435