Sinoć je u novogradiškom Gradskom muzeju otvorena izložba slika umjetničkog fotografa Božidara Bilopavlovića.

Novogradiški Gradski muzej mjesto je prikazivanja umjetnosti, čuvanja baštine, njegovanja moderne, promicanja umjetnika i skupljanja svega onoga što nas kulturno obogaćuje i intelektualno hrani. Novu porciju kulturnog obogaćivanja priuštio je Muzej svojim sugrađanima ponovno sinoć otvorivši svoja vrata izložbi portreta Božidara Bilopavlovića.

Božidar Bilopavlović – Billy rođen je 17.12.1951. u Novoj Gradiški. U rodnom gradu završava osnovnu školu i gimnaziju na kojoj maturira s matrualnom radnjom na temu umjetničke fotografije. Još kao školarac započinje s fotografiranjem. U Zagrebu pokušava upisati AKFIT no ne uspijeva pa nekoliko godina radi u Novoj Gradiški kao profesionalni fotograf te dopisnik Večernjeg lista. Radeći u fotografskom studiju razvija sklonost ka portretnoj fotografiji. Po povratku u Zagreb studira na Višoj školi za socijalne radnike u kojoj struci se i sada nalazi. Od 1978. godine stalno se naseljava u Zagrebu i od tada započinje druženje s književnicima pa je tako i jedna od najstarijih fotografija za ovu izložbu snimljena te godine.

Do sada je organizirao nekoliko samostalnih izložbi od kojih je Mala antologija lica bila osnovom za nastanak knjige portreta hrvatskih književnika. Kroz svoj objektiv, “uhvatio” je mnoga poznata lica književnika, lica koja otkrivaju sve, a istodobnu su i neopisiva. Ipak, to su samo ljudska lica, bezbrojna, bezimena, ali fotografski tako duboko sadržajna.

Komentari
Prethodni članakKoordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti i Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području grada Nove Gradiške obilježili 26. lipnja – Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga
Sljedeći članakSutra u Kinu Nova Gradiška: Glazbena komedija “Yesterday”