Kako je i najavljeno, u petak 12. lipnja, Udruga gluhih i nagluhih provela je prvu u nizu radionica pod nazivom ‘Otključaj vrata uspjeha!’.

Radionicu smo otvorili kratkim predstavljanjem projekta ‘Non formal education – key to succes!’ čiji je nositelj bila Udruga ENAS, dok smo mi sudjelovali u provedbi projekta kao partneri.

Podsjećamo, ciljevi ove radionice bili su proširiti rezultate navedenog projekta te obučiti buduće radnike s mladima – facilitatore i vođe mladih.  Sudionici su kroz kraće predavanje upoznati s osnovnim terminima vezanim uz rad s mladima, a korištenjim neformalnih metoda rada nastojali smo im približiti pojam neformalnog obrazovanja, te distilirati razlike između pojedinih dionika procesa učenja unutar neformalne edukacije. Radionicu su vodili sudionici projekta ‘Neformalno obrazovanje – ključ uspjeha!’ koji su na taj način prenijeli stečena znanja i vještine, te trenerica udruge.

Također, sudionicima radionice je predstavljen i europski program Erasmus Plus, s posebnim naglaskom na sektor mladih.
Ciklus radionica nastavljamo sutra – utorak, 16.6. – s početkom u 16.00 h u prostorijama Udruge. Neke od tema koje ćemo obraditi su: motivacija, komunikacijske vještine, dizajn sesija u neformalnom obrazovanju itd., a s ciljem obučavanja sudionika kako bi mogli samostalno osmišljavati, provoditi i evaluirati aktivnosti i metode unutar okvira neformalne edukacije.

Još jednom pozivamo sve zainteresirane građane da nam se pridruže!

Nikolina Jureković
UGNG

Autor: RADIO NG / UGNG

Komentari
Prethodni članakBOKS: Novogradiščanin Filip Poturović osvojio zlato na međunarodnom turniru u Rumunjskoj
Sljedeći članakZavršni koncert učenika Glazbenog odjela OŠ “Mato Lovrak” /photo