Na sjednici Općinskog vijeća Općine Vrbje jednoglasno je donesena Odluka o financiranju drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2022./2023. za sve učenike/ice s područja općine Vrbje koji pohađaju osnovnoškolsko obrazovanje.

Tim je povodom načelnik Igor Jurišić istaknuo kako je uslijed inflacije, porasla i cijena školskih radnih materijala, stoga je iznos sufinanciranja ove godine povećan za svaki razred svih osnovnih škola koje djeca s područja općine pohađaju.

Također je naglasio kako daju maksimum kako bi olakšali uvijek financijski zahtjevan početak školske godine svim roditeljima. Ova se odluka donosi kontinuirano iz godine u godinu kako bi pomogli roditeljima, odnosno njihovim kućnim budžetima, i tako u što većoj mjeri osigurali da osnovno obrazovanje zaista bude besplatno.

Načelnik je, također, istaknuo kako se ovaj model pokazao dobar i dosad nije bilo poteškoća u njegovoj provedbi.

Zahtjeve za financiranje roditelji mogu podnijeti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vrbje do 30.11. ove godine, a informacije o uvjetima financiranja i potrebnim prilozima nalaze se na fotografiji, a objavljene su i na web stranici Općine i dostupne putem telefonskog kontakta ili osobnog dolaska. Na fotografiji možete vidjeti i planirane iznose financiranja po pojedinom razredu za svaku osnovnu školu.

 

 

 

Komentari
Prethodni članakSutra besplatna projekcija filma “Colonia dignidad”
Sljedeći članakDanas počinje nova školska godina, učenici sretno!