Na sjednici Općinskog vijeća održanoj u ponedjeljak jednoglasno je donesena Odluka o financiranju nabave osnovnoškolskih potrepština za školsku godinu 2021./2022. za sve učenike/ice s područja općine Vrbje koji pohađaju osnovnoškolsko obrazovanje

Tim je povodom načelnik Igor Jurišić istaknuo kako daju sve od sebe kako bi olakšali roditeljima i kako brinu o potrebama stanovništva jer su naša djeca i roditelji preduvjet opstanka same općine i zajednice. Ova se odluka donosi kontinuirano iz godine u godinu kako bi pomogli roditeljima, odnosno njihovim kućnim budžetima, i tako u što većoj mjeri osigurali da osnovno obrazovanje zaista bude besplatno:

– Iznosi sufinanciranja su doneseni sukladno programima svih osnovnih škola koje djeca s područja općine pohađaju, a u ovoj su godini usklađeni i u većoj mjeri povećani u odnosu na godinu prije. Ovaj se model pokazao kao dobar i dosada nije bilo poteškoća u njegovoj provedbi – kaže načelnik Jurišić.

Zahtjeve za financiranje roditelji mogu podnijeti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vrbje do 30.11. ove godine, a informacije o uvjetima financiranja i potrebnim prilozima bit će objavljene na web stranici Općine i dostupne putem telefonskog kontakta ili osobnog dolaska.

Na fotografiji možete vidjeti planirane iznose financiranja po pojedinom razredu za svaku osnovnu školu:

 

 

Komentari
Prethodni članakTraži se najbolji radnik u Hrvatskoj! Nagrada 100.000 kuna
Sljedeći članakSedam novooboljelih osoba od COVID-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula