Općina Rešetari provela je prije dvije godine prvu fazu uređenja ceste Drežnik-Bukovica, od Drežnika do vrha gorja tj. Križa sv. Martin, a ovih dana započeli su radovi od naselja Bukovica do Križa sv. Martin. Upravo se provode najzahtjevniji radovi na dionici koja je podvodna i na kojoj treba izgraditi kanale, most i prijelaze preko kanala.

Na istom mjestu most je porušen još davne 1963. godine prilikom poplave u to vrijeme. Cesta je dugi niz godina bila neprohodna ili se istom prolazilo otežano. Uređenjem ceste Drežnik-Bukvica istom će biti omogućena vožnja automobilima, kamionima i poljoprivrednim strojevima kao i biciklistima.

Uređenjem i proširenjem nešto više od tisuću i pol metara puta u ovoj fazi od Bukovice, ovaj „nebrušeni dragulj” otvorit će prostor mještanima sela Bukovica i Drežnik, budućim turistima, lovcima, ljubiteljima prirode, šetačima i biciklistima, ali i ljubiteljima arhitekture jer će se omogućiti i fazno urediti cesta do kule „Gračanica” od spomenutih sela. Također će se omogućiti i uređenje većih poljoprivrednih površina kao i mogućih vikend naselja.

Radove na cesti izvodi novogradiška tvrtka Vodoprivreda d.o.o., Nova Gradiška, a vrijednost istih je 800.000,00 kn, dok u ovoj fazi izvode se radovi u vrijednosti 380.000,00 kn. U tijeku izgradnje i radova na cesti Bukovica-Drežnik, radove je obišao načelnik Općine Zlatko Aga, te se uvjerio u intenzitet i tijek radova.

no images were found