Jedan od važnijih završenih projekata u općini Dragalić je novoizgrađeni dječji vrtić “Žabica”, projekt ukupno vrijedan 4.312.111,62 kn koji je financiran europskim, državnim i općinskim sredstvima.

Opći cilj projekta izgradnje zgrade javno društvene namjene – dječjeg vrtića u naselju Dragalić je jačanje konkurentnosti sustava odgoja i obrazovanja na području općine Dragalić, te usklađenosti sustava odgoja i obrazovanja s potrebama lokalne zajednice i tržišta rada. Ovaj projekt važan je za cijelu općinu, kako bi se poboljšao standard i kvaliteta odgoja mališana, ali i kako bi se stvorili uvjeti za veći broj sadržaja.

Ponosan na novoizgrađeni vrtić je i načelnik Općine Dragalić, Zvonimir Karlik, koji je naveo da žitelji općine i njihovi najmlađi zaslužuju ovako moderan vrtić:

-“Ovaj vrtić je jako važan za Općinu Dragalić, on pruža novu perspektivu za naše najmlađe, a pomoći će i roditeljima iz naših naselja. S obzirom i na odluku koju smo donijeli o poticanju naseljavanja na područje naše općine nadamo se da će otvoriti interes i mladih obitelji.  Sama bruto površina je 450 m2, zadovoljava sve prostorije koje se moraju nalaziti u jednoj takvoj zgradi javne upotrebe. U ovom trenutku radi mala škola sa 16 polaznika za sljedeću školsku godinu, a traju predupisi za početak rada vrtića. U ovom trenutku smo, s obzirom na broj djece i do sad iskazanih interesa, blizu popunjenosti onih kapaciteta za koje je vrtić predviđen.”

Projekt je s 85% sufinancirala Europska Unija iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD) kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine. Specifični ciljevi projekta su unaprjeđenje kvalitete sustava predškolskog odgoja i obrazovanja, te poboljšanje dostupnosti odgojno – obrazovnih usluga na području općine Dragalić. Kroz ovaj projekt osigurani su nužni prostorni i tehnički uvjeti za obavljanje organiziranog oblika odgojno-obrazovnog rada s djecom vrtićke dobi; poboljšana dostupnost odgojno – obrazovnih sadržaja za djecu vrtićke dobi; poboljšana kvaliteta učenja i poučavanja, te razvijene nove odgojno – obrazovni sadržaji i usluge.

U sklopu vrtića izgrađeno je moderno igralište za djecu i opremljeno mekanim podlogama i potrebnim spravama koje uz to dolaze. Također za mališane je uređeno i opremljeno dječje igralište u naselju Mašić.

Komentari
Prethodni članakUGNG: Dobar dan, kako ste?
Sljedeći članakLokalni izbori 2021: SDP Nova Gradiška pismo građanima