Jučer je gost N1 Televizije bio Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Odgovarajući na pitanja gledatelja i čitatelja o epidemiji koronavirusa Capak je također kazao kako je zdravstveni sustav okrznut ovom epidemijom, budući da se velik broj zdravstvenih radnika nalazi u samoizolaciji, a neki su i zaraženi koronavirusom.

“44 liječnika i 10 stomatologa su zaraženi u ovom trenutku, i 30-ak medicinskih sestara te skoro tisuću njih koji su u izolaciji. Ne možemo reći da nam zdravstveni sustav nije okrznut, okrznut je, ali sve se radi na tome da se to zaustavi”, rekao je Capak u programu N1 Televizije.

Najavio je pojačana i češća testiranja zdravstvenog osoblja koje radi na odjelima s rizičnom populacijom. “Svi koji se vrate na posao se testiraju, da se ne dogodi da je netko bio kliconoša bez simptoma”, dodao je.

Kako doznaje N1, trenutno je 1400 radnika u zdravstvenom sustavu u izolaciji, a 48 doktora medicine, pet magistara farmacije, deset doktora dentalne medicine, 5 radnika u zdravstvenoj administraciji te 33 medicinske sestru su trenutačno oboljeli od koronavirusa.

Cijeli razgovor s ravnateljem HZJZ-a pročitajte OVDJE.

Izvor: N1
Foto: Ilustracija

 

Komentari