Savjet mladih Brodsko-posavske županije, u suradnji s Koordinacijom županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske i Brodsko-posavskom županijom, organizirao je 13. sjednicu Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske koja se održala u Slavonskom Brodu od 9. do 11. srpnja 2021. godine. Kao i svaka sjednica, i ova je imala bogati program te se na sjednici govorilo i o brojnim temama vezanim uz mlade. U petak, 9. srpnja, 13. sjednicu Koordinacije otvorio je glavni tajnik Koordinacije i predsjednik Savjeta mladih Brodsko-posavske županije dr. sc. Josip Jagodar. U uvodnom je govoru pozdravio sve prisutne članove Koordinacije te zamjenika župana Brodsko-posavske županije Marka Šimića, privremenu pročelnicu Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Dubravku Knežević i višu stručnu suradnicu za poslove Županijske skupštine Ružicu Matijevac. Nakon pozdravnih riječi sve prisutne pozdravio je zamjenik župana Brodsko-posavske županije Marko Šimić koji se obratio predsjednicima i predstavnicima županijskih savjeta mladih.

Nakon pozdravnog govora zamjenika župana, prisutne je pozdravio i međunarodni tajnik Koordinacije Kristian Tončić. Glavni tajnik predstavio je trogodišnji rad Savjeta mladih Brodsko-posavske županije, koji je jedan od najuspješniji saziva Savjeta mladih u Republici Hrvatskoj.

Nastavak sjednice Koordinacije uslijedio je u subotu, 10. srpnja, kada su glavni tajnik dr. sc. Josip Jagodar i međunarodni tajnik Kristian Tončić podnijeli izvješća o radu tajnika Koordinacije od veljače do srpnja 2021. godine. Obavijestili su članove Koordinacije o svojim aktivnostima. Budući da je tajniku za suradnju s Hrvatskom zajednicom županija istekao mandat, izabrana je nova tajnica za suradnju sa Hrvatskom zajednicom županija, Ana Maria Babić, predsjednica Savjeta mladih Međimurske županije.

Potom je uslijedila evaluacija rada županijskih savjeta mladih i predstavljeni su programi za mlade u županijama na području Republike Hrvatske. Svaki predstavnik predstavio je aktivnosti u svojim županijama te programe namijenjena mladima. Budući da Savjet mladih Brodsko-posavske županije ima odličnu suradnju s CTR-om, prisutne je pozdravila ravnateljica Centra za razvoj Brodsko-posavske županije Mirela Brechelmacher, a nakon toga je voditeljica ​Odjela za malo i srednje poduzetništvo Centra za razvoj Brodsko-posavske županije Dubravka Mirković predstavila mjere za mlade i provođenje mjera na području Brodsko-posavske županije. U nastavku programa je Maja Kuzmić iz Europe Directa Slavonski Brod održala kratku prezentaciju nazvanu „Prema kulturi aktivnog sudioništva mladih“ u kojoj je obavijestila prisutne o aktivnostima Europskog doma Slavonski Brod.

U poslijepodnevnim satima održan je Okrugli stol s mladim poljoprivrednicima s područja Brodsko-posavske županije koji je moderirao dr. sc. Josip Jagodar, a o temama vezanim uz mlade poljoprivrednike govorili su: Stjepan Vučković (mladi poljoprivrednik iz Slavonskog Prnjavora), Zvonimir Kalić (mladi poljoprivrednik iz Vrpolja) te Martina i Marko Primorac (mladi poljoprivrednici iz Lužana). Nakon okruglih stolova, članovi Koordinacije donijeli su zaključke 13. sjednice Koordinacije županijskih savjeta mladih i programa rada Koordinacije županijskih savjeta mladih do sljedeće sjednice.

U nedjelju, 11. srpnja, članovi Koordinacije imali su stručno vodstvo po brodskoj tvrđavi te su se riječnim brodom provozali po rijeci Savi i upoznali bogatu turističku ponudu Brodsko-posavske županije.

 

Komentari
Prethodni članakOtvorena izložba Distorzije 2 mlade umjetnice Nataše Vuković
Sljedeći članakSamoizolacija ponovno traje 14 dana