Što znači volontirati i da svako dijete i svaki čovjek imaju ista prava, pa i pravo na zdravlje, skrb i dostojanstvo uče učenici OŠ “Mato Lovrak”, članovi Dječjeg foruma,  od malih nogu.
Imali su 15. 12. 2019. godine  priliku, u pratnji voditeljice Dječjeg foruma učiteljice Verice Lukačević i volonterke Društva Naša djeca učiteljice Ivane Šokić, biti i dio velikog humanitarnog događaja „Uz nas niste sami: Za osmijeh u srcu“ koji organizira Hrvatska radiotelevizija, Savez društava Naša djeca i udruga Smiješak za sve. 

Ove godine akcija je posvećena djeci kojoj je potrebno osigurati uvjete dugotrajnog liječenja  u Osijeku i Rijeci, kao i osobama s intelektualnim teškoćama i teškoćama  kretanja smještenima u Centru za rehabilitaciju Stančić. Događaj je prenosila Hrvatska radiotelevizija.

Dok su mnoge  poznate osobe iz svijeta politike, glazbe i sporta odgovarali na pozive gledatelja, naši su najmlađi izrađivali božićne čestitke i ukrase i zajedno s djecom iz drugih gradova Hrvatske stvarali zid lijepih poruka.

Sigurni smo kako će malim forumašima ovaj današnji dan ostati u sjećanju i  u životu ih potaknuti  na brojna humana djela!

 

Komentari