Članovi Udruge veterana 3. gardijske brigade Hrvatske vojske “Kune” Nova Gradiška, bili su u nedjelju 14. studenoga 2021. među 30.257 gledatelja na Poljudu, koji su zdušno bodrili “Vatrene” na najvažnijoj, ali i najvatrenijoj ovogodišnjoj nogometnoj utakmici, u kojoj je u zadnjim minutama Hrvatska pobijedila Rusiju rezultatom 1:0.

Ni kiša, ni hladnoća, ni udaljenost, nisu spriječili naše novogradiške Kune i Sokolove da budi dionici ove neopisive atmosfere, kako na splitskoj Rivi tako i na poljudskoj ljepotici. Stoga neću gubiti riječi na opisivanju onoga što je nemoguće opisati, već ću vam kroz priložene fotografije pokušati dočarati barem dio svega toga.

Naravno da najprije želimo čestitati na srčanosti, upornosti; herojskoj, ustrajnoj i odlučnoj borbi te nadasve na zasluženoj pobjedi naših nogometnih reprezentativaca. “Vatreni” su time izborili sudjelovanje na Svjetskom nogometnom prvenstvu iduće godine u Kataru, a mi ćemo imati priliku bodriti ih i ponovno pokazati naše zajedništvo, naše domoljublje i naše veliko srce, jer ‘Jedna je Hrvatska’.

Hvala svima koji su nam omogućili sudjelovanje na ovom spektaklu, kao i našem gradonačelniku i saborskom zastupniku Vinku Grgiću, koji nam se tako rado i srdačno pridružio na splitskoj Rivi.
Dragi “Vatreni”, sretno u Kataru, a za ovu nedjeljnu utakmicu ‘Kapa do poda!’

Tekst: Marko Derežanin
Foto: Marko Derežanin i Josip Lulić

Komentari
Prethodni članak63 novooboljele osobe od COVID-19 u protekla 24 sata, dvije osobe preminule
Sljedeći članakKup Hrvatske: HMNK Nova Gradiška danas dočekuje najtrofejniji hrvatski futsal klub FC Split