Dolaskom ljepšeg vremena procvjetala je i novogradiška tržnica. Paleta sve ljepših boja voća, povrća i cvijeća privlači svakim danom, a posebice srijedom i subotom sve veći broj kupaca upravo u svoju šarenu oazu.

Proljeće koje nam uskoro dolazi i kalendarski, obogatit će ponudu na gradskoj tržnici koja će samim time postati konkurentnija trgovačkim lancima koji nabavljaju uvezenu, skuplju robu. S većim brojem zraka sunca i tempera na termometru smanjuje se broj kupaca na odjelima voća i povrća u trgovačkim lancima, upravo zato što odlaze na tržnicu u potrazi za svježim proizvodima ekološkog uzgoja. 

Takvim proizvodima itekako obiluje gradska tržnica pa tako i najizbirljivija nepca mogu pronaći najzeleniju i najukusniju zelenu salatu, mladi luk i rotkvicu kao najzastupljenije sezonsko povrće. Raznovrsno voće također je lako pronaći na tržnici, a što se tiče cijena, one se ne razlikuju puno od onih u trgovinama. Osim već ubranog voća i povrća, prodavači su za one koji vole vlastiti uzgoj, pripremili i raznovrsne sadnice. 

Kako bi upotpunili svoju košaricu za kupovinu, osim voća i povrća, prodavači na tržnici nude razne vrste tjestenina, mlijeka i mliječnih prerađevina (posebno traženi su domaći sir i kajmak), te brojne kulinarske začine iz domaće radinosti. 

Kako obično šećer dolazi na kraju, na novogradiškoj tržnici u ponudi je nešto još slađe, a to je domaći med. Ponuda na novogradiškoj tržnici postaje sve raznovrsnija, stoga ju svakako vrijedi posjetiti. 

Komentari
Prethodni članakOtkazuju se sva okupljanja s preko stotinu ljudi, sportska natjecanja zasad ostaju, ali bez gledatelja
Sljedeći članakOpćina Gornji Bogićevci: Danas u župi Duha Svetoga započinje Križni put