Novogradiščani su i danas pokazali da, kada treba, imaju veliko srce. U organizaciji Hrvatske lige protiv raka dr. Zorislav Slović, novogradiške Gimnazije i Učilišta “Matija Antun Relković” održana je humanitarna akcija za Zakladu Ana Rukavina. Akciji se odazvalo pedeset dvoje naših sugrađana koji su popunjavanjem pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanjem krvi, ušli u Hrvatski registar matičnih stanica i time postali potencijali darovatelji koštane srži i matičnih stanica.

Kako ističe Marija Stapar Zrile iz Zaklade Ana Rukavina velika je ovo stvar:

– Slavonci su poznati po velikom srcu i pomoći kada treba. Hvala im na tome, posebice nam je drago što nam se danas odazvao zaista veliki broj mladih ljudi, novogradiških gimnazijalaca.

Postupak tipizacije, odnosno ulazak u registar potencijalnih darivatelja koštane srži, iznimno je jednostavan proces, a ujedno je i besplatan za darivatelja. Davanjem uzorka krvi postaje se potencijalni darivatelj koji će možda jednom imati priliku nekome spasiti život.

Brojni građani koji su pomogli našoj Ani potaknuli su nas da pomognemo i drugim ljudima koji se liječe ili će se u budućnosti liječiti od ove zloćudne bolesti, te da pružimo podršku i informacije njihovim obiteljima i prijateljima. Svjesni da se svatko od nas može naći na toj listi potrebitih, pozivamo sve građane Republike Hrvatske da se uključe u humanitarne akcije Zaklade.

Inicijator je održavanja današnje akcije bila novogradiška podružnica Hrvatske lige protiv raka dr. Zorislav Slović:

– Mene jako veseli da se akcija za Zakladu Ana Rukavina četvrti puta održava u našem gradu. Nova Gradiška je među osam gradova u Hrvatskoj koji se među prvima pridružio ovoj akciji otkako je Zaklada Ana Rukavina osnovana. Ime Nove Gradiške je zlatnim slovima upisano u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji kao donator matčinih stanica. Na tu smo činjenicu izuzetno ponosni i želimo učiniti sve kako bi pomogli ljudima oboljelih od malignih bolesti – kaže Tereza Grgić, predsjednica Hrvatske lige protiv raka dr. Zorislav Slović.

Uz Hrvatsku ligu protiv raka dr. Zorislav Slović, novogradišku Gimnaziju, Učilište “Matija Antun Relković”, današnju su akciju podržali i Grad Nova Gradiška te Opća bolnica Nova Gradiška. T

– Hvala svima koji su se odazvali i pomogli – ističu zamjenik gradonačelnik Borislav Vidošić i pomoćnica ravnatelja za kvalitetu u Općoj bolnici Nova Gradiška dr. Tajana Milanović Robina.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakPZ Prvča otvorila svoju 74 poljoljekarnu/ Foto
Sljedeći članakVečeras u domu kulture drama Marija Magdalena