U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Stara Gradiška jučer je u Novom Varošu, obilježena 28. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja Zlatka Matokanovića Vladimira Šmidla. Tom prigodom u znak sječanja, svečano je otkrivena spomen ploča kao trajni spomenik za njihovu žrtvu.

Komemoraciji su uz članove obitelji poginulih nazočili, članovi UDVDR ogranak Stara Gradiška sa saborskim zastupnikom Davorom Vlaovićem i predsjednikom Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata, Adamom Tomičićem; predstavnici braniteljskih i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Općine Stara Gradiška i institucija, prijatelji i suborci.

Tih dana prisjetio se i predsjednik županijske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Jozo Bungić:

-“Teško je govoriti, bilo je loše vrijeme i velika magla, a imali smo spoznaju da od pravca Gređana stiže veća grupa neprijatelja koja je imala zadatak zauzeti bazu kod naplatnih kućica i presjeći komunikaciju. Njih dvojica bili su pridodani prvoj gardijskoj brigadi koja je kretala prema Gređanima kao domaći ljudi koji su znali teren. Naši su se branitelji oštro suprotstavili agresoru, no nažalost, tog tužnog dana, 4. rujna 1991. godine nastradala su i ova dva naša branitelja Zlatko Matokanović i Vladimir Šmidl.

Na jučerašnjoj komemoraciji u Novom Varošu položeni su vijenci kod spomen križa te se uz molitvu i riječi sjećanja zahvalilo ovim hrabrim hrvatskim braniteljima.

Komentari
Prethodni članakDavor Vlaović: Je li Savjet za Slavoniju zaboravio brodsko Sveučilište?!
Sljedeći članakPokušao prijeći granicu s 1,57 promila alkohola u krvi