Ovog vikenda mladi karatisti Nove Gradiške imali su dupli program, pa su tako u subotu nastupili u Križu, a u nedjelju u Slavonskom Brodu.

U subotu je u Križu održan 4. Karate Cup Rudolf Perešin, turnir se održava u spomen pilota Rudolfa Perešina koji je poginuo u VRA Bljesak.

Na turniru je nastupilo 624 natjecatelja iz 59 klubova iz 8 država (Makedonije, Slovenije, Mađarske, BiH, Njemačke, Austrije, Egipta i Hrvatske).

Naši mladi natjecatelji nastupili su u disciplini kate i postigli zapažene rezultate, pa su tako u poretku kata zauzeli 4., a u ukupnom poretku svih klubova 11. mjesto.

Pojedinačno je to bilo ovako:
SEBASTIJAN VUKOVIĆ – cicibani 2.mjesto
ROKO SAMAC – mlađi učenici 3.mjesto
FRANO LOVRIĆ – mlađi učenici 1.mjesto
– učenici 3.mjesto
LEO POTURICA – učenici 3.mjesto
LANA KRILJ – mlađe učenice 3.mjesto
NATKO MAKOVIČIĆ -učenici 5.mjesto
DALIA PRSTAČIĆ – učenice 3.mjesto
LANA POTURICA – mlađe kadetkinje 1.mjesto

I na kraju KATA TEAM mlađi učenici u sastavu Poturica, Samac, Lovrić osvaja 1. mjesto, u polufinalu pobjeđuju ekipu KK Croatia Zagreb, a u finalu ekipu domaćina, KK KiK Križ, sve čiste pobjede 5:0.

U nedjelju smo sudjelovali na 25. Memorijalnom karate kup-u u Slavonskom Brodu. I taj se turnir održava u spomen na njihove članove kluba poginule u Domovinskom ratu. Naš klub predstavljala je ista ekipa i postigla još bolje rezultate.

U konkurenciji 605 natjecatelja iz 63 kluba iz 5 država (Bih,Srbija,Slovačka,Austrija i Hrvatska) u konkurenciji kata zauzeli smo visoko 2. mjesto,bolji su bili samo članovi reprezentacije Slovačkog karate saveza, dok smo u ukupnom poretku zauzeli opet izvrsno 8. mjesto.

SEBASTIJAN VUKOVIĆ – cicibani 2.mjesto
ROKO SAMAC – mlađi učenici 3.mjesto
– učenici 1.mjesto
FRANO LOVRIĆ – mlađi učenici B 2. mjesto
– mlađi učenici 3.mjesto
– učenici 2.mjesto
LEO POTURICA -mlađi učenici 3.mjesto
– učenici 3.mjesto
LANA KRILJ – mlađe učenice 2.mjesto
– učenice 3.mjesto
NATKO MAKOVIČIĆ – učenici 5.mjesto
DALIA PRSTAČIĆ – učenice 3.mjesto
LANA POTURICA -učenice 2.mjesto

Ukupno je to ovog vikenda 21 medalja (4 zlatne, 6 srebrnih i 11 brončanih) te smo u ukupnom zbroju medalja osvojenih u jednoj sezoni prešli brojku 100, a još je nekoliko turnira pred nama do kraja godine.

Tekst/ Foto: Karate klub Nova Gradiška

no images were found

 

Komentari