Da ljudima da se opuste malo treba, pokazao je i sinoćnji koncert legendarnog glazbenika Miroslava Škore, ali i ostalih sudionika ovogodišnje manifestacije obilježavanja Dana općine i blagdana svete Klare.

Niz pozitivnih, dobrih vibracija, pjesama, ples i veselje obilježili su i drugu večer obilježavanja ovog najznačajnijeg datuma u životu svake općine, a čelništvo Općine Nova Kapela na čelu s agilnim načelnikom Ivanom Šmitom, zamjenicom načelnika Vesnom Jergović i predsjednikom Općinskog vijeća Antom Žagrićem itekako se potrudilo da sve prođe u najboljem redu i izvrsnom raspoloženju.

Prema nekim procjenama, pet tisuća ljudi se okupilo u središtu Nove Kapele kako bi proslavili još jednu „Klaru“ i uživali u brojnim specijalitetima za koje su pobrinuli članovi brojnih udruga koje djeluju na području novokapelačke općine. Čobanac, fiš, besplatno piće dijeljeni su posjetiteljima i svi bili više nego zadovoljni.

Tijekom dana organizirano je i niz popratnih sadržaja, paint ball turnir, turnir u mini rukometu, brojne vatrogasne ekipe s područja općine izvele su vježbe vatrogasne mladeži. Upriličene su i utrke konjskih zaprega, nogometna utakmica te cestovna utrka Stara Kapela – Dragovci – Batrina – Nova Kapela.

U večernjim satima uslijedila je velika pučka fešta uz nastup domaćih snaga, članica ženske pjevačke skupine Kulturno umjetničkog društva „Šokadija“ iz Batrine, mješovite pjevačke skupine KUD-a „Berda“ iz Brestovca te muške pjevačke skupine „Rakijaši“ KUD-a „Krešimir Šimić“ iz Podcrkavlja. Posjetitelje su „dobrano“ zagrijale i domaće tamburaške snage, članovi Tamburaškog sastava „Grozd“ iz Batrine.

Bila je ovo prigoda i za slavlje, stoga je članovima KUD-a „Šokadija“ iz Batrine priznanje za 60 godina uspješnog rada i očuvanje folklorne tradicije uručio načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit, dok je zahvalnicu Općini Nova Kapela za sve učinjeno i potporu radu društva uručio tajnik društva Josip Čivić.

Nakon velikog vatrometa, uslijedio je nastup glavne zvijezde večeri velikog glazbenika Miroslava Škore. Poznate pjesme, hitovi, Škorine pošalice bili su dovoljni da publika „skoči na noge“, stoga su se do dugo u noć nizali brojni Škorini hitovi, a bome se i plesalo i pjevalo „sve u 16“.

Sve u svemu, sjajna večer u kojoj su mogli uživati svi nazočni i pravi primjer kako treba nastaviti dalje.

Stoga, za sve viđeno i doživljeno sve čestitke!

 

 

Komentari