Kandidati HDZ-a za izbore za Europski parlament Karlo Ressler, Danijel Marušić, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić i Stjepan Adanić sudjelovali su na obilježavanju VRO “Bljesak”, nakon čega su obišli šire novogradiško područje.

Po završetku svečanosti u Okučanima, nositelj liste HDZ-a Karlo Resler zajedno s ostalim kandidatima posjetio je novogradišku bolnicu gdje se sastao s ravnateljem Josipom Kolodziej. Jedna od tema razgovora bila je i povlačenje sredstava iz EU fondova te ulaganja u obnovu bolnice.

-“Danas smo započeli u Okučanima obilježavajući 24. obljetnicu VRO “Bljesak”, nastavili smo ovdje u Novoj Gradiški gdje želimo vidjeti na konkretnim europskim projektima, na konkretnim primjerima u kojima se podiže razina zdravstvene zaštite u ovom slučaju i energetska učinkovitost bolnice u Novoj Gradiški. To je nastavak, to je nadogradnja na naše temeljne vrijednosti i sve ono što radimo kako bismo i život ovdje u Slavoniji i u cijeloj Hrvatskoj učinili što ugodnijim za naše ljude.” – izjavio je Ressler

Zadovoljstvo povučenim EU sredstvima i radom bolnice iskazao je ravnatelj Josip Kolodziej

-“Pitaju me pojedinci što je tu projekt Slavonija, ništa se ne vidi od toga. Sve njih pozivam da dođu u Opću bolnicu Nova Gradiška pa da vide koji se dio toga projekta Slavonija odvija u našoj bolnici. Mi trenutno imamo u provedbi više od 20 milijuna kuna raznih projekata koji su upravo dio tog projekta Slavonija. Kao bolnica bili smo ukinuti i nismo mogli pristupit ni jednom projektu iz EU fondova. Sada se mi kandidiramo ravnopravno sa svima ostalima, sada povlačimo sredstva, obnavljamo se i kadrovski i opremom, a obnavljamo i zgrade. Mogu reći da sada bolnica u Novoj Gradiški živi punim plućima.” – rekao je Kolodziej

Brodsko-posavski župan, Danijel Marušić naglasio je da je gubitkom pravnog subjektiviteta Opće bolnice Nova Gradiška napravljena velika šteta kako novogradiškoj bolnici tako i novogradiškom kraju.

-“Velikom borbom i velikim nastojanjima HDZ-a i naravno zalaganjem ravnatelja županije Brodsko-posavske, a uz pomoć Vlade Republike Hrvatske mi smo uspjeli vratiti bolnicu. Sada ova bolnica pokazuje sve ono pozitivno što može u ovom trenutku. Ova bolnica je pred energetskom obnovom 6 bolničkih zgrada, u pitanju su veliki iznosi. Također kupljena je radiološka oprema, otvorena je dijaliza, a tu je i obnova pedijatrije. To je pozitivan i vidljiv pomak.”

Jedna od kandidatkinja na izborima za EU parlament Sunčana Glavak istaknula je da ih čeka veliki posao, ali da sui spremni za sve izazove koji ih čekaju.

-“Novi sastav Europskog parlamenta bit će ljudi koji će odlučivati o novom proračunu EU parlamenta i to će biti zadatak i zastupnika iz HDZ-a da se izbore za ono što je potrebno Republici Hrvatskoj, punopravnoj članici Europske unije, poštujući svoje interese prije svega i zalažući se za ono što je potrebno Hrvatskoj kako bi se unaprijedila i u gospodarskom i u obrazovnom smislu.”

Na kraju posjete novogradiškoj bolnici HDZ-ovi kandidati za EU parlament uputili su se u Staro Petrovo Selo, a svoj posjet ovome kraju završili su u općini Cernik na poznatom izletištu “Strmac” gdje se susreo s načelnikom općine Vitomirom Žakićem i predsjednikom Općinskog vijeća, Hrvojem Žakićem

Uslijedio je domjenak i druženje svih kandidata s građanima, dok je župan Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić i zapjevao, te pokazao svoje pjevačke sposobnosti.

Komentari