U suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Novogradiška udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave NG PLUS u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ”Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” provodi projekt ”Razvoj socijalnog kapitala lokalne zajednice”.

Kroz projekt smo provodili četiri edukacije, među kojima je i edukacija za računalnog operatera za oblikovanje internet stranica.

U Pučkom otvorenom učilištu AMC Nova Gradiška šesteročlana ekipa sudjelovala je na verificiranim edukacijama, koje će im, kako kažu koristiti u budućnosti, a među njima je i Matej Matošević. 

– Za edukaciju sam saznao preko sestrinog muža, koji je vidio oglas na internetskoj stranici radija NG. S obzirom na to da sam već samostalno učio web dizajn, htio sam osvježiti postojeće znanje i naučiti nova znanja o tome. Konkretno za tu edukaciju sam se odlučio jer bih se htio time baviti u budućnosti. To zanimanje mi se sviđa i djeluje mi kao nešto u čemu bih se mogao pronaći i ostvarivati solidne prihode radom u toj djelatnosti. Smatram da naučiti dovoljno za samostalni rad u toj djelatnosti nije jednostavno. Treba se tome posvetiti i dosta vježbati. Najviše mi se sviđa kad započinjem novi projekt, međutim, kako se projekti razvijaju i približavaju kraju, kod postaje sve duži i kompliciraniji i sve se teže snalaziti u njemu. Napisati web stranicu mi nije toliki problem, ali prilagoditi je za sve preglednike (smartphone, tablet), na tome moram još raditi. U budućnosti će mi edukacija koristiti ako se zaposlim u toj djelatnosti i budem ostvarivao prihode. Moje mišljenje je da je svako novo znanje dobro, treba ga samo dobro uposliti – rekao je Matej i zaključio porukom za sve one koji se do sada nisu priključili besplatnim edukacijama

– Ako imaš priliku za nova znanja treba ju iskoristiti. Uvijek je dobro nešto novo naučiti. Ovisi imaju li ljudi imaju volju za tim ili nemaju. Posao u ovoj djelatnosti je tražen, uvjeti i plaće su dobre, može se pokrenuti i samostalna djelatnost. Treba se potruditi, ali mislim da se isplati – zaključuje

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 599.780,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Komentari
Prethodni članakKada, gdje, zašto? Odgovoramo na najčešća pitanja o lokalnim izborima u svibnju
Sljedeći članakLeon Bigović i Ivan Valentin Džanija drugi na međužupanijskom natjecanju kućnih instalatera