U novogradiškoj kuglani “Exit” odigrano je finale Gradske kuglačke lige, čime je ovo natjecanje privedeno kraju u ovoj sezoni.
Liga je organizirana na volonterskoj bazi, što znači da su sudionici preuzeli neke od poslova koje je potrebno kako bi se liga odigrala. Ove godine voditeljstvo lige preuzeo je KK „OBRTNIK-BAM“ Nova Gradiška.

U ligi je sudjelovalo sljedećih 9 ekipa VILENJACI, GDT, ŠUG-NG, OBRTNIK, LEPTIRIĆI, PRVO DRVO, STARE NADE, EXIT I ŽIRIĆI, te ukupno 54 sudionika. Nakon završenog ligaškog dijela natjecanja, četiri najbolje rangirane ekipe ušle su u finale, gdje su u međusobnim ogledima odlučili pobjednika ovog natjecanja.

U iznimno neizvjesnoj i zanimljivoj borbi, prvo mjesto i naslov prvaka Gradske kuglačke lige, zasluženo je osvojila ekipa “PRVO DRVO” pobijedivši za 1 srušen čunj ekipu “VILENJACI”, kojoj je tako pripalo drugo mjesto. Treće mjesto osvojila je ekipa “GDT”, dok je četvrto mjesto pripalo Ekipi “STARE NADE”.

Najučinkovitiji igrač u finalu sa srušenim 631 čunjem bio je član ekipe “PRVO DRVO”, Tomislav Biželj.

Na svečanom proglašenju pobjednika dodijeljene su i nagrade za najbolje kuglače i kuglačice lige.

Za najbolje kuglačice proglašene su: 1. Kata Ćutić, 2. Marija Gašparović i 3. Maja Biželj.

Kod kuglača poredak je sljedeći: 1. Mato Stjepanović, 2. Josip Glavaš i 3. Zvonko Strinavić.

Nakon proglašenja najboljih uslijedila je dodjela zahvalnica vlasniku Kuglane “EXIT” Viktoru Brdaru na pomoći u realizaciji, Savezu sportova Nova Gradiška na pruženoj financijskoj potpori za kupnju pehara, medalja i nagrada i Mariu Brađaševiću na svom radu i trudu.

Priznanja sudionicima, medalje i pobjednički pehar uručila je ispred Saveza sportova Nova Gradiška, Romana Greiner.

Još jedna Gradska kuglačka liga došla je do svog završetka, a zadovoljan njenim održavanjem, kao i odazivom je i organizator, te predsjednik KK “OBRTNIK BAM”, Josip Tokić.

-“Trudili smo se koliko smo mogli. Ovo nam je prva organizacija ove lige i nadamo se da su svi zadovoljni. Liga je bila zanimljiva, a borba za prvaka jako neizvjesna do samog kraja, do zadnjeg srušenog čunja.” – izjavio je Tokić

Za sve sudionike lige slijedi zasluženi odmor do nove sezone i novih uzbuđenja.

Komentari
Prethodni članakNovogradiški gimnazijalci nagrađeni putovanjem
Sljedeći članakŽupanija pregovara s HŽ-om: Besplatan prijevoz do svih odredišta u kojima studiraju?