Srbija je nakon ponoći počela blokirati ulazak hrvatske robe, te najavila i druge mjere. No, na to je odmah reagirala i Hrvatska, te zabranila i putnički promet preko Bajakova.

NOVO zaoštravanje između Hrvatske i Srbije dogodilo se u noći na četvrtak nakon što je Srbija odlučila uvesti protumjere zbog hrvatskog zatvaranja graničnog prijelaza Bajakovo za teretni promet, piše Večernji list.
Prema Srbiji je za sva osobna vozila i autobuse otvoren samo granični prijelaz Tovarnik.

Po završetku sastanka Europskog vijeća premijer Zoran Milanović je kazao da šefovi država članica EU nisu razgovarali o problemu između Hrvatske i Srbije. – Nitko na sastanku Europskog vijeća, nekakvo pismo koje je pisao Vučić nije niti vidio jer ga nitko nije niti distribuirao – kazao je Milanović i dodao da se tom izjavom “ne ruga Srbiji”. – Ovakva vrsta manipuliranja možda prolazi u Beogradu, ali u Zagrebu i u Europi ne – zaključio je Milanović.
Na graničnom prijelazu Bajakovo prekinut je promet za sve kategorije vozila u oba smjera, izvijestio je HAK. Kolona teretnih vozila na Bajakovu je duga oko 10 kilometara. Prema Srbiji je za sva osobna vozila i autobuse otvoren samo granični prijelaz Tovarnik.

Rano jutros su trojica vozača parkirali svoje kamione u međuprostoru između graničnih prijelaza Batrovci (sa srpske strane) i Bajakovo (s hrvatske strane) nezadovoljni višednevnim boravkom na granici zbog čega im se roba pokvarila i time blokirali putnički prijevoz svih vozila, piše Blic.

B92 javlja da su neki vozila i autobusi poslije ponoći vraćeni sa graničnog prijelaza Bajakovo u Srbiju. Autobus “Laste” sa srpskim registarskim oznakama, koji je vozio iz Beograda u Banja Luku, oko 1.30 je vraćen s Bajakova u Hrvatsku, a putnici su kazali da ih nisu pustili u Hrvatsku.
HAK: Zaustavljen željeznički promet.
Uslijed izvanredne situacije vezane uz prihvat izbjeglica Slovenske željeznice obustavile su promet međunarodnih vlakova na graničnim prijelazima s Republikom Hrvatskom. Promet vlakova obustavljen je i na graničnim prijelazima sa Srbijom i Mađarskom. Putnicima koji su kupili karte za te vlakove na blagajnama će biti vraćen novac.
Kako doznajemo u PU brodsko-posavskoj na graničnim prijelazima sa susjednom Bosnom i Hercegovinom na području Brodsko-posavske županije nema većih gužvi i čekanja.

Komentari
Prethodni članakNovogradiščani obilježili akciju “Una” / Foto
Sljedeći članakPrometna nesreća u Trnavi