U petak, 17.siječnja, u Drežniku je  održana  godišnja izborna skupština KUD-a „Drežnik” na kojoj su, među ostalim gostima, bili župan Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić, načelnik općine Rešetari, Zlatko Aga, predsjednica Općinskog vijeća Rešetari, Milka Perković, predsjednik Književno-likovnog društva Rešetari, Ivan De Villa, predstavnici KUD-a „Berda” iz Brestovca, HKUU „Trenk” Nova Gradiška,  KUD-a „Matija Gubec” Slavonski Kobaš, zatim  KUU Cernik,  Udruge „Sv Blaž” Tisovac, KUD-a „Tamburica” Staro Petrovo Selo, KUD-a ”Godinjak”, ”Šokačkog portala”, zatim  aktivni i potporni članovi KUD-a „Drežnik” i ostali  koji pomažu i podupiru rad KUD-a.

Podneseno je i prihvaćeno izvješće o  radu KUD-a u protekloj godini, a podnio ga je dosadašnji predsjednik, Marijan Ruškan. Prihvaćeno je i financijsko te izvješće Nadzornog odbora.

Budući da je godišnja skupština bila izborna, dane su razrješnice dosadašnjem vodstvu KUD-a i birano je  novo.

Novi predsjednik KUD-a „Drežnik sada je Branko Vukšić.  Novi – stari podpredsjednik društva je Hrvoje Milak. Poslove tajnice i u slijedećem mandatu obavljat će Josipa Akmačić. Umjesto dosadašnje rizničarke, Valentine Lalić, na ovim poslovima od sada će biti Marijana Marinović.

Biran je i novi Upravni odbor u kojem su, prema Statutu, predsjednik, Branko Vukšić, podpredsjednik, Hrvoje Milak, tajnica, Josipa Akmačić i rizničarka, Marijana Marinovcić, a onda i Marko Akmačić, Kata Vukšić, Andrija Čakarić, Marija Milak i Miroslav Dautović. U Nadzornom odboru su Matej Akmačić, Milan Akmačić i Anđelko Vukšić. Imenovana je i voditeljica zbirke osobnih podataka članova  društva, Kata Vukšić.

Poslije izbora, predložen je i usvojen  plan i program rada društva za 2020. godinu, a zatim su riječ uzeli gosti skupštine: načelnik općine Rešetari, Zlatko Aga, župan Brodsko-posavski, Danijel Marušić,  predstavnica „Šokačkog portala”, zatim potporni član KUD-a „Drežnik” Alojz Ivanišević, onda Ivan De Villa, predsjednik Književno-likovnog društva Rešetari, zatim predstavnici gostujućih kulturno-umjetničkih društava i udruga.  Svi su oni imali samo riječi pohvale za aktivnosti drežničkog KUD-a, i za  sve što čine na očuvanju tradicije i narodne baštine svog sela i općine. Posebne pohvale izrekli su župan i načelnik općine i obećali podršku i potporu društvu i ove godine, posebno uz njihovu 20-u obljetnicu djelovanja. U znak zahvalnosti županu što je, unatoč brojnim obvezama, došao na njihovu godišnju izbornu skupštinu, dosadašnji predsjednik KUD-a,  Marijan Ruškan, predao je županu poklon.

Na kraju se svima obratio novi predsjednik KUD-a „Drežnik”, Branko Vukšić, zahvalio na ukazanom povjerenju i obećao raditi na promicanju tradicije, baštine, kulture i svih vrijednosti koje društvo njeguje, kao što je to činilo i do sada.

Autor: Višnja Mikić

 

                                                                                              

Komentari