Učenici i nastavnici Osnovne škole “Ante Starčevića” iz Rešetara proteklog su petka organizirali zanimljivu manifestaciju. Projekt je to “Tulum s(l)ova” kojeg su organizirali u povodu ovogodšnjeg “Mjeseca hrvatske knjgie”. Zajednički je to projekt udruga Hrvatske mreže školskih knjižničara i Hrvatske udruge školskih knjižničara koji je pohvaljen od strane Ministarstva, a provodi se u knjižnicama već niz godina. Proteklog su petka učenici 7. i 8. razreda tulumarili i uživali u brojnim aktivnostima noćnog čitateljskog susreta.

– Projekt Tulum s(l)ova traje godinu dana, od listopada 2016. do listopada 2017. Sastoji se od dvije glavne faze, noćnog čitateljskog susreta u školskim knjižnicama i čitanja u lokalnoj zajednici – kaže ravnatelj Osnovne škole “Ante Starčevića” Tihomir Batalo.

Školski tim u sastavu Daniela Gubić, Marija Dautović, Jasmina Palijan i Darko Horvat potaknuli su učenike 7. i 8. razreda da se uključe u projekt. Tim za provedbu osmislio je aktivnosti noćnog čitateljskog susreta, a središnje su ceremonijalno čitanje iz užitka i povezivanje s drugom školom koja sudjeluje u projektu putem skypa.

Photo: Marija Dautović

 

no images were found

 

Komentari