Prvi ispit, esej iz hrvatskog jezika na A i B razini, održat će se u subotu, 16. svibnja, isptiti završavaju u ponedjeljak, 29. lipnja, a podjela svjedodžbi je 22. srpnja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je u petak kalendar polaganja Državne mature u ljetnom roku školske godine 2019./2020., po kojemu će se ispiti održavati od 16. svibnja do 29. lipnja.

Prvi ispit, esej iz hrvatskog jezika na A i B razini, održat će se u subotu, 16. svibnja, a potom slijedi trotjedna stanka do ponedjeljka, 8. lipnja kada su na rasporedu polaganja mature kemija i sociologija.

U prvom tjednu slijede ispiti iz informatike i psihologije (9. lipnja), njemačkog jezika – A i B razina i povijesti (10. lipnja) te biologije i španjolskog jezika na obje razine (12. lipnja).

Engleski se polaže 26.

Test iz hrvatskog jezika na obje razine pisat će se u subotu, 13. lipnja.

Ispiti iz češkog, mađarskog, srpskog i talijanskog materinskog jezika pišu se u ponedjeljak, 15. lipnja (test) i u utorak, 16. lipnja (esej).

Klasični jezici polažu se 15. lipnja (grčki) i 16. lipnja (latinski).

U srijedu, 17. lipnja polažu se fizika i filozofija, a u četvrtak, 18. lipnja politika i gospodarstvo te obje razine francuskog jezika.

Ispit iz geografije i talijanskog kao stranog jezika polaže se u petak, 19. lipnja.

U utorak, 23. lipnja na rasporedu su logika i glazbena umjetnost, a u srijedu, 24. lipnja vjeronauk i likovna umjetnost, dok se etika polaže u četvrtak, 25. lipnja.

Engleski jezik, A i B razina, polaže se u petak, 26. lipnja.

Prijava traje do 15. veljače

Ispiti Državne mature završavaju u ponedjeljak, 29. lipnja kada će maturanti polagati matematiku na obje razine.

Prijava ispita mature počela je 1. prosinca 2019. i traje do 15. veljače.

Rezultati će biti objavljeni 13. srpnja, rok za prigovore je do 15. srpnja, a konačni će rezultati biti poznati 20. srpnja.

Podjela svjedodžbi bit će 22. srpnja.

Izvor: Net.hr
Foto: Ilustracija/Internet

Komentari