Jučer je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković” održana svečanost dodjele diploma maturantima Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška.

Emotivno i dirljivo oprostila se generacija 2018/19. od svojih učitelja s kojima su dijelili i dobro i loše kroz ove četiri godine školovanja, učitelja u kojima su imali potporu i koji su vjerovali u njih i kada su sami učenici gubili vjeru.

U ime svih djelatnika škole, od maturanata se oprostila ravnateljica Sanja Müller-Zoričić koja ih je podsjetila na zajedničke godine u kojima su profesori sa svojim učenicima zajedno prolazili kroz uspone i padove, proživljavali radosti i tuge, stjecali nova iskustva i znanja.

-“Iskrene čestitke našim maturantima na do sada postignutom uspjehu tijekom školovanja u našoj školi. Večeras slavimo završetak jedne značajne razvojne faze života naših maturanata. Ispunjena sam i radošću i tugom, došli ste u ovu školu kao djeca, a sad ste mladi i zreli ljudi. Napuštate ovu školu, vaše profesore i mnoge prijatelje koji će još dugo ostati u vašem sjećanju. Znanje i iskustvo koje ste stekli u ovoj školi, nemojte izgubiti, njegujte ga i nadograđujte. Simbolično matura predstavlja značajnu prekretnicu u vašim životima, ulazite u svijet odraslih i odgovornih ljudi. Otvaraju vam se vrata novih mogućnosti i ostvarenja vaših snova i vizija. Želim vam još puno pobjeda, vaš uspjeh u životu bit će i naš uspjeh. Nikada ne zaboravite tko ste, što ste i odakle dolazite.” – Müller-Zoričić

Ispred Grada Nova Gradiška, svim prisutnima, obratila se i voditeljica odsjeka za društvene djelatnosti, Mihaela Đeraj, uputivši čestitke svim maturantima.

-“Maturanti, iznimno mi je čast pozdraviti vas u ovom trenutku kada kao odrasli ljudi završavate jedno veliko poglavlje u svom životu, vaše srednjoškolsko obrazovanje. Vjerujem da su vam vaši profesori prenijeli dovoljno znanja i vještina koje ćete moći ponijeti sa sobom. Uz sva znanja i vještine koje ste stekli, nemojte nikad zaboraviti i one istinske ljudske vrijednosti kojima su vas uz vaše roditelje, učili i vaši profesori. Želim vam svima da se dobro odmorite ovog ljeta, da uživate u svakom danu koji je pred vama i pripremite se za sve nove obveze i odgovornosti koje su pred vama. Želim vam puno zdravlja, puno ljubavi i puno lijepih trenutaka, maturanti sretno.” – poručila je Đeraj

Prigodnim govorima i s puno emocija od svojih, sada već bivših učenika, opraštali su se razrednici svih 4. razreda Elektrotehničke i ekonomske škole. Prisjećajući se svih lijepih, sretnih, ali i tužnih trenutaka, svojim učenicima zažalili su sreću u budućnosti.

Dvorana Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković“ sinoć je bila ispunjena posebnim emocijama, a ni učenici nisu ostali dužni svojim profesorima i profesoricama, kojima su za oproštaj priredili emotivne govore, pjesmice, a nije moglo proći ni bez bećaraca u kojima su se maturanti opjevali profesore koji su im predavali kroz ove 4 godine.

Prigodnim stihom “Što’j u pjesmi, to se pjevat smije, lud bi bio ‘ko bi zamjerio” završili su bećarac, koji je kod profesora izmamio osmijeh i pokoju suzu radosnicu.

I tako se uz  pjesmu ova generacija maturanata oprostila od Elektrotehničke i ekonomske škole, od svih svojih profesora s kojima su proveli 4 godine života, koje će im zauvijek ostati u posebnom sjećanju. 

Lijepim željama pridružujemo se i mi, od srca im želimo da uspješno polože državnu maturu, da “upadnu” na fakultete i veleučilišta koja žele, a puno uspjeha i svim onima koji odluče tražiti posao ili možda jednog dana postati poduzetnici i obrtnici. Maturanti sretno i uživajte u životu.

Komentari
Prethodni članakUz besplatne udžbenike dobit će i kutije za tehničku kulturu te likovne mape
Sljedeći članakVatrogasci Dragalića i Starog Petrovog Sela te Sikirevaca dobili tri nova vatrogasna vozila