Od danas su na snazi nove, blaže epidemiološke mjere, a nakon puna dva i pol mjeseca kafićima je dozvoljena prodaja kave i ostalog asortimana pića za van. U Novoj Gradiški svoja vrata otvorili su Bolero, Corner i Maestro.

O otvaranju kafića i prvom radnom danu govorio nam je voditelj kafića “Maestro”, Matej Orelj:

“U razgovoru sa šefom odlučili smo otvoriti kafiće, nudimo kavu za van i ostale napitke. Zima je i ljudi se ne smiju zadržavati na terasi i znamo da neće biti prometa koliko bi moglo biti da su dopustili da otvorimo terase. Prvu kavu prodali smo već ujutro, ljudi još ne znaju da smo otvorili i mislim da će to biti ok dok malo i hladnoća popusti. Mjere idu do kraja mjeseca i ta dva tjedna ćemo izgurati pa ćemo vidjeti što će onda biti, nadamo se da će dopustiti barem otvaranje terasa.

No, puno je onih koji u Hrvatskoj svoje objekte neće otvarati, jer kako kažu nema financijske isplativosti. Troškovi grijanja, struje za lokal u kojem nema gostiju su veliki i otvaranjem ne bi bili na pozitivnoj nuli. Naveo je dopredsjednik Nezavisne udruge ugostitelja, Dražen Biljan.

Podsjetimo, što se tiče kafića, donešen je epidemiološki okvir u kojem su navedene mjere kojih se vlasnici moraju pridržavati. Osobe koje preuzimaju napitke ne smiju se zadržavati na terasama kafića ili ispred njih. Nije dopušten ni ulazak u kafiće, a osobe koje čekaju isporuku moraju održavati razmak od dva metra te se koristiti maskom.

Komentari
Prethodni članakPobjeda juniora HMNK Nova Gradiška protiv Vinkovaca
Sljedeći članakAko imate ovu vrstu automobila, možda neće krenuti zbog hladnoće: Evo što tada učiniti