U novogradiškoj Udruzi “Hrabro dijete” provode projekt “Hrabro u budućnost” u sklopu kojeg je organizirana radionica za djecu povodom Majčinog dana. Pokrovitelj ovog projekta je Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i Hrvatskoj, obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. U zapadnom svijetu uspostavljen je u 20. stoljeću. Majčin dan ima svoje korijene u engleskom i američkom pokretu žena.

Tradicionalno povodom tog dana djeca svojim majkama izrađuju prigodne darove i čestitke s porukama ljubavi i zahvalnosti za sve ono što samo majka može pružiti djetetu. Djeca su u Udruzi “Hrabro dijete” na inicijativu tajnika Udruge Harisa Kapetanovića i roditelja izradila crteže na torbama za kupovinu od prirodnih materijala i naravno čestitke. S obzirom da su u tragediji bolesti djece oboljele i liječene od malignih bolesti upravo majke podnijele najveći teret, ovaj akcija ima posebno značenje. Iako su i očevi pokazali svu ljubav , snagu i upornost u borbi za izlječenjem djece, majke su te koje se prema mudroj izreci “rađaju u istom trenutku kada i dijete”, mi bi dodali kako majke žive sve tuge i radosti svoje djece. Stoga ovoj akciji zasluženo sve pohvale!

no images were found

Komentari
Prethodni članakObrtništvo je temelj gospodarstva – učvrstimo ga zajedničkim snagama / Foto
Sljedeći članakRezultati 5. kola Gradske kuglačke lige