U Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ u Slavonskom Brodu 9. ožujka 2023. godine održana je županijska razina Nacionalnog kviza za poticanje čitanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“. Osnovnu školu “Mato Lovrak” na ovom zanimljivom natjecanju u kategoriji kviza predstavljali su učenici 7. razreda: Frano Lovrić, Korina Ljubičić i Mona Baković, a u kategoriji kreativnog uratka Roko Medved. Učenike su za natjecanje pripremili učiteljica Natalija Golovrški i knjižničar Vedran Šperanda:

-Naši su učenici bili vrlo uspješni. Među osam prijavljenih ekipa s područja Županije, osvojili su 1. mjesto i ostvarili pravo sudjelovanja na državnoj razini natjecanja koja će biti održana u svibnju. Najuspješniji i na vrhu ljestvice svih sudionika bio je naš Frano Lovrić.

Roko je predstavio svoj kreativni uradak, tehnike i motive kojima se služio u izradi plakata. Njegov je kreativni uradak osvojio treće mjesto.

Tema je ovogodišnjeg natjecanja „Volim London“, a učenici su imali zadatak pročitati knjige: Sherlock Holmes: Grimizna istraga Arthura Conana Doylea, Pekinezer Princ u službi Njezinog Veličanstva Krunoslava Mikulana i Zvijer iz Buckinghamske palače Davida Walliamsa. Osim što odgovaraju na pitanja o pročitanom djelu, učenici proučavaju i povijesni i geografski kontekst djela, kulturne i društvene prilike razvijajući tako informacijsku i medijsku pismenost te opću kulturu. Čestitamo našoj ekipi i želimo im puno uspjeha u završnici natjecanja – ističu u gradskoj Osnovnoj školi “Mato Lovrak”.

Izvor: Osnovna škola “Mato Lovrak”

 

Komentari
Prethodni članakIndustrijsko obrtnička škola: Andrej Muić i Marko Mišić plasirali se na državno natjecanje WorldSkills Croatia
Sljedeći članakMarina Stokić: Ljubav prema teretani rodila se u srednjoj školi