Izborom Mandatnog povjerenstva, Odbora za izbor i imenovanja te prisegom gradskih vijećnika danas je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška.

Za predsjednicu Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška jednoglasno je izabrana Dinka Matijević, potpredsjednici su iz redova vladajućih Marijan Radić i iz redova oporbe Tomislav Bećirević.

Novi gradski vijećnici s Nezavisne liste Vinka Grgića, uz predsjednicu Dinku Matijević, su Marijan Radić, Marijana Škara Ivković, Jelena Kovre, Sara Šefer, Marija Bradašić Mikolčević, Vlatko Greiner, Matej Zboril, Zoran Gazibarić.

S liste HDZ-a novi su gradski vijećnici Ljiljana Ptačnik, Marija Mihaljević, Davorin Slišurić i Tomislav Bećirević te s liste SDP-a Ljepša Rakas Vujčić i Franjo Kikić.

 

Dinka Matijević: Ova bi vijećnica trebala biti mjesto dijaloga, a ne mjesto niskih političkih, a osobito osobnih udaraca

Okupljenim se gradskim vijećnicima, predstavnicima gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem te ravnateljima gradskih ustanova obratila novoizabrana predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević:

– Želim zahvaliti svim našim sugrađanima koji su nam dali svoj glas i povjerenje. Njihov izbor obvezuje nas na vjeran rad i konstantan trud za napredak našeg grada. Također ćemo mišljenja, prijedloge i sugestije svih građana našeg grada s ciljem poboljšanja kvalitete života svakog stanovnika Nove Gradiške na isti način podržavati i s istim se žarom boriti.

Koristim prigodu čestitati i kolegama iz drugih političkih opcija koji su ušli u Gradsko vijeće. Uvažavanje drugih od neizmjerne je važnosti u demokratskim društvima i stoga ću u svakom slučaju uvažavati i vaša mišljenja i poticati otvorenu, transparentnu i korektnu raspravu. Inzistirat ću na uljuđenim i doličnim odnosima tijekom rasprava u ovoj Gradskoj vijećnici jer ovdje smo svi s istim ciljem dobrobiti našeg grada. Ova bi vijećnica trebala biti mjesto dijaloga, otvorenih rasprava i razmjene ideja, a ne mjesto niskih političkih, a osobito osobnih udaraca. Zato vas pozivam na partnerski odnos, proaktivne rasprave, na uvažavanje činjenica da su za nas glasali ljudi koji očekuju da ih dostojanstveno predstavljamo, osluškujemo njihove probleme i potrebe s ciljem napretka našeg grada. Nemojte biti pasivni, ali ni agresiji ovdje neće biti mjesto.

Moramo voditi računa da ne narušavamo niti prava niti dignitet drugih. Za mene je ovo velika odgovornost i čast i vjerujem da ću ovaj posao obavljati odgovorno jer ovaj je grad, zaista, u mom srcu – istaknula je novoizabrana predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević.

Gradonačelnik Vinko Grgić: Idemo raditi…

– Radostan sam, veseo, idemo raditi. Moja su vrata otvorena svima, a kamoli ne i gradskim vijećnicima. Svi njihovi konstruktivni, korektni prijedlozi koji će se moći financirati će biti uvršteni u projekte Grada. Naši su nam sugrađani dali apsolutnu većinu, to je velika stvar, ali i obveza. Zato kažem da otvaramo vrata svima koji žele dobro svome gradu. Vjerujem da će novoizabrana predsjednica Gradskog vijeća svoj posao raditi odgovorno i na korist naših građana, iza nje je veliko političko i radno iskustvo i vjerujem da će dobro predsjedati Gradskim vijećem. Imamo niz projekata, ozbiljnih razgovora, radimo „punom parom” i vrlo brzo ćete biti informirani, vjerujem, o mnogočemu – rezolutan je bio gradonačelnik Vinko Grgić.

 

Komentari
Prethodni članakBez novozaraženih u BPŽ: Obavijest o cijepljenju osoba s novogradiškog područja
Sljedeći članakKino Nova Gradiška prikazuje film: Zora