Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

Naime, policijski službenici su u petak 12. veljače, u suradnji s državnim inspektoratom, vršili nadzor rada ugostiteljskih objekata na području grada Slavonskog Broda te su u radu ugostiteljskog objekta zatekli konobara i nekoliko gostiju. Unatoč činjenici što je Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, donesenom od strane Stožera civilne zaštite RH, naložena obustava rada ugostiteljskih objekata.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti protiv 45-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

22-GODIŠNJAK PREDAN U ZATVOR U POŽEGI

U četvrtak (18. veljače), sudac istrage je proveo prvo ispitivanje 22-godišnjaka, a potom mu je rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Istog dana, okrivljenik je predan u zatvor u Požegi.

Komentari