U Slavonskom Brodu i ove će se godine održati tradicionalna manifestacija, dvadeseti po redu “Katarinski sajam”. Od 19. do 22. studenog posjetitelje će dočekati brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva, a od ove godine “na svoje” će doći i ljubitelji piva. Naime, od ove godine prvi puta organiziraju i “Brodski festival piva”.

Sve će se odvijati na prostoru dvorane “Vijuš”, a ove godine Razvojna agencija grada Slavonskog Broda u suradnji s brodskom “Kućom piva” i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom “Bošnjak” iz Sičica osigurat će grijani šator veličine cca 500 m2, u kojemu će biti postavljena pozornica i ozvučenje za brojne zabavne i edukativne programe.

Posebna zanimljivost festivala piva je da će organizatori posjetiteljima ponuditi – Katarinsko pivo, posebnu liniju, koju je proizveo naš domaći OPG Bošnjak iz Sičica.. Riječ je o dunkel bocku, (jakom crnom pivu), sa 6% alkohola, koje nije za prodaju, nego je proizvedeno posebno za Katarinski sajam. Za ovo pivo korištene su 4 vrste slada, i tri vrste hmeljeva.

Kakvog je pivo okusa moći ćete doznati već danas od 18 sati ukoliko dođete u kušaonicu OPG Bošnjak u Sičicama.

Komentari
Prethodni članakNeki su ostali gdje su i bili, a neki su imali strmoglavi “uspon”!
Sljedeći članakKratki tečaj slovenskog jezika – “Andrija i Anđelka”