U Općini Staro Petrovo Selo nastavljaju s aktivnostima na projektu Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici.

Kako ističe načelnik Općine Nikola Denis, cilj aktivnosti koje provode u okviru elementa 2 na projektu Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici jest ojačati članove obitelji ovisnih starijih osoba za skrb o starim i nemoćnim, te im dati savjete kako na kvalitetan i efikasan način uskladiti poslovne i privatne obveze s kojima se svakodnevno susreću:

– Dosad smo na projektu organizirali dvije radionice pod nazivom Kultura u domu i dvije radionice Medijacije stresa, s čijom provedbom nastavljamo i u sljedećim mjesecima. Osim toga, održat ćemo radionice emocionalne i instrumentalne obiteljske podrške u obliku individualnih savjetovanja s ciljem ohrabrivanja članova obitelji i poticanja oblika ponašanja čije je krajnja svrha podizanje stupnja razumijevanja i poštovanja unutar obitelji – kaže Denis.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.499.767,78 kn. Intenzitet potpore je 100%.

Komentari
Prethodni članakNakon povijesnog uspjeha, HMNK Nova Gradiška u Dubrovniku “lovi” polufinale hrvatskog Kupa
Sljedeći članakNovogradiško Glazbeno Ljeto 2022. bolje i veće nego ikad