Policijski službenici evidentirali su tri dragovoljne predaje

U utorak, 20. listopada, potaknuti objavama o dragovoljnim predajama ubojitih sredstava, policijski službenici evidentirali su tri dragovoljne predaje. Građanin je policiji u Novoj Gradiški dragovoljno predao pištolj tipa Reck PK. Istog dana, i u Slavonskom Brodu, građanin i građanka su se odlučili na dragovoljnu predaju ubojitih sredstava: 500 komada streljiva kalibra 7,9 mm, 130 komada streljiva raznog kalibra i 3 ručne bombe M75.

Iz PU brodsko – posavske podsjećaju, još je uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. 

Komentari
Prethodni članakPropuh kojim su nas plašili je najjeftiniji lijek protiv korone
Sljedeći članakNovi rekord: 1563 novozaraženih, 13 osoba preminulo