Postoji puno načina da se postigne uspjeh u životu – kupnjom stana ili kuće, započinjanjem novog posla,zasnivanjem obitelji ili nekim drugim stvarima…

Ništa od ovoga se ne događa lako, a da bi dostigli cilj, potrebno je uložiti puno truda i energije. Često je utemeljeno mišljenje da je uspjeh čvrsto vezan za materijalnu dobit, što, u biti, nije točno.

Uspjehom se smatra i to ako smo zadovoljni stanjem vlastitog uma ili onim dobrim osjećajem da si u životu postigao nešto dobro, da iza tebe stoji nešto.

Iza našeg sugrađanina prof. Mije Matoševića, ravnatelja Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška stoji puno toga. Niz godina na mjestu ravnatelja ove škole, brojne generacije učenika koje je ispratio, brojni projekti koje je ova škola ostvarila.

Od one, sada već davne 1887. godine kada je osnovana Šegrtska škola u Novoj Gradiški, 1. listopada 1888. godine kada škola počinje s kontinuiranim radom i kada je upisan prvi učenik Josip Giltner koji je učio krznarski zanat kod majstora Josipa Geljana pa do današnjih dana, ova naša srednjoškolska obrazovna ustanova odgojila je niz generacija, proširila zanimanja, ostvarila brojne projekte i ono što je najbitnije, dala učenicima „kruh u ruke”, obrazovala ih i osposobila za život.

Na sve ovo ponosan je ravnatelj Industrijsko obrtničke škole Mijo Matošević koji je, za sve ono što je činio tijekom proteklih godina, dobio niz priznanja, među njima i više nego vrijedno priznanje, Nagradu „Ivan Filipović” za životno djelo. Ponosni su, vjerujemo i njegovi dosadašnji kolege, prijatelji, roditelji, učenici…

Profesor Matošević od sutra odlazi u više nego zasluženu mirovinu, stoga je svim svojim prijateljima, poslovnim suradnicima, među njima i nama uputio riječi oproštaja:

Poštovani prijatelji,

Moj radni vijek uskoro završava i od 1. kolovoza 2020. sam u mirovini.

Ponosan sam što sam veliki dio života proživio u školi i radu s mladima.

A sve je počelo 1. rujna 1970. kada sam se upisao u školu koja je tada imala naziv Škola učenika u privredi Nova Gradiška, i ponosan sam što sam završio tu srednju tu školu u zanimanju alatničar 1973. godine.

Nakon završenog Pedagoškog fakulteta, smjer Mehanička tehnologija u Rijeci, u školi sam proveo puno lijepih godina kao nastavnik strojarske struke, od 1977. godine u Vukovaru, od 1983. u Novoj Gradiški, a od 2004. godine na radnom mjestu ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole u Novoj Gradiški.  

Želim vam  se zahvaliti na suradnji i velikoj podršci u radu i našoj školi i meni osobno. Želim vam puno zdravlja i osobnog zadovoljstva u izazovima koji su pred vama.

Na sve ovo samo možemo dodati, hvala Vam profesore za izvrsnu suradnju, za brojne intervjue, riječi podrške i uživajte u svom trećem, „zlatnom” dobu.

Komentari