Da Novogradiščani imaju veliko srce i spremni su uvijek pomoći kada je potrebno pokazao je i sinoćnji veliki humanitarni koncert kojega su organizirali članovi Folklornog ansambla mladih i njihovi gosti, članovi Kulturno umjetničkog društva “Šokadija” iz Strizivojne, Pjevačka skupina “Tkanica” i pjesnikinja Evica Kraljić. Sviralo se, pjevalo i plesalo sinoć za njihovu članicu, Antoniju Kraljić koja je teško oboljela, a uz bolest, obitelj je suočena s teškom materijalnom situacijom. Pozivu za pomoć odazvali su se i novogradiški vatrogasci, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška koji su u svojim prostorijama organizirali fišijadu, a sva prikupljena sredstva također će darovati Antoniji.

U bogatom folklorno zabavnom programu sudjelovali su članovi dječje, odrasle i tamburaške skupine Folklornog ansambla mladih koji su izveli pjesme i plesove Slavonije i Pokuplja, folklorna i pjevačka skupina KUD-a “Šokadija” te Pjevačka skupina “Tkanica” koji su se predstavili sjajnim repertoarom pjesama i plesova našega kraja. Naravno veliko hvala i  “TS LENGERI” koji su u sklopu te humanitarne akcije održali cjelovečernji besplatni koncert u vatrogasnom domu Nova Gradiška i time pomogli ovu humanitarnu akciju

Riječi zahvale svim sudionicima i sponzorima uputila je predsjednica Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška Ernestina Straga Šašić, a na svemu učinjenom zahvalio je Antonijin otac Željko Kraljić.

Bila je ovo još jedna ugodna večer, ispunjena pozitivnim i dobrim vibracijama i pravi primjer da kada se nešto hoće uvijek se može, još kada se čini s dobrom namjerom, boljitak je tim veći.

Nadamo se da će ova mala, simbolična gesta, biti samo jedan korak na putu Antonijina ozdravljenja.

 

no images were found

 

 

 

 

Komentari