Ljupina, Goranova i Zvonimirova presudili izbornu utakmicu.

Iako je HDZ pobijedio u 5 od ukupno 14 biračkih mjesta – Ljupina, Zvonimirova, Goranova ulica, Kovačevac i Prvča – prva tri su sa dvostruko više glasova od SDP-a  osigurali Željku Bigoviću tijesnu  pobjedu od 55 glasa. Ljupina je za Vinka Grgića definitivno bila potop (99 : 230) a Prvča sa 10 glasova HDZ-a više  – znak promjene.

 

 – HDZ je slavio još prije 15 dana kada smo osvojili najviše glasova za Gradsko vijeće, još tada smo najavili pobjedu u 2. izbornom krugu i to smo ostvarili. Nakon preuzimanja dužnosti čeka nas pretresanje gradskog proračuna, na što se sve novac trošio i kako, moramo stvari uzeti u svoje ruke i konačno pokrenuti Novu Gradišku, kazao je sinoć Željko Bigović.

 

– Zadovoljan sam rezultatima, očekivali smo pobjedu. Čeka nas utvrđivanje stanja u gradskim tvrtkama, sanacija i razvoj grada – tim redom, bio je kratak Dario Ban. Zamjenica gradonačelnika Ljiljana Lukačević zahvalila je svim biračima koji su podržali bolji tim kandidata. – Sretna sam, teško mi je govoriti u ovom trenutku ali poručujem svim gađanim a da ih nećemo iznevjeriti.

 

U odnosu na prvi krug izbora SDP je osvojio samo 14 posto više glasova a HDZ čak 22 posto. Očito je da su relativno veliku ulogu odigrali i glasači HDSSB-a i HSP-a A.S., i to posebno u Goranovoj ulici. Za kontrolu većine u Gradskom vijeću HDZ je u prednosti za cijeli korak.

 

Osim u Novoj Gradiški, HDZ je sa gradonačelničkog trona skinuo i Zdravka Ronka u Požegi, pobijedio ukupno  u 57 gradova i više od pedeset posto općina te 12 od 20 županija.

Autor: S.R.

Komentari
Prethodni članakVino Ivice Horvatina najbolje na festivalu vina “Oriovita”
Sljedeći članakOdržana konferencija za novinare Policijske uprave