Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatska seljačka stranka potpisali su u Novoj Gradiški sporazum o političkoj suradnji na razini Brodsko – posavske županije. Sporazum su potpisali predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Pero Ćosić i predsjednik Županijskog odbora HSS-a Davor Vlaović. Na osnovi dosadašnje dobre suradnje stranke će zajedno podržati kandidate na lokalnim izborima.

Prema dogovoru vodstva obadviju stranaka na nacionalnoj razini organizacije na terenu same odlučuju o koalicijskom partnerstvu za lokalne izbore. Prednost u pregovorima dala se strankama s kojima već postoji uspješna dugogodišnja suradnja.

 

HDZ i HSS prepoznaju sličnosti u svojim političkim  programima koji se temelje na hrvatskom političkom nauku jednog od najvećih hrvatskih domoljuba i političara Stjepana Radića te idejama moderne hrvatske države prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Vodstvo obiju stranaka službeno je objavilo kako će zajedno podržati kandidature župana Danijela Marušića ponovo za župana Brodsko-posavske županije; HDZ-ova kandidata Dragana Jelića za gradonačelnika Slavonskog Broda i HDZ-ovog kandidata Željka Bigovića za gradonačelnika Nove Gradiške.

– Županijske organizacije su prepoznale dosadašnju suradnju kao kvalitetno rješenje političkih prilika u kojima se nalazimo. Svjesni smo potrebe formiranja političkog zajedništva, jednostavno smo dogovorili tehnička pitanja i u ove izbore idemo zajedno u pobjedu. Nakon izbora očekujem kako će i Nova Gradiška i Slavonski Brod biti lišeni nesposobne i bezidejne vlasti.Ono što ovu koaliciju dijeli od sadašnjih vlasti i u jednom i drugom gradu je stvarnost nasuprot obećanja koja nisu ispunili,  kazao je Pero Ćosić.

– Očekujemo povjerenje birača i bolji uspjeh na izborima a to znači pobjedu u prvom krugu. Što se tiče županijske Skupštine dogovorili smo se da idemo sa dvije odvojene liste,dakle, HDZ sa svojim partnerima a isto tako i HSS. Smatramo kako ćemo na taj način osigurati više glasova i stabilnu vlast u Skupštini,  kazao je Davor Vlaović te dodao  kako će  HSS nastaviti sa osnaživanjem ruralnog prostora i brigom za sve građane u Županiji.
Koalicijski kandidati za gradonačelnike Slavonskog Broda i Nove Gradiške

– Koalicija okuplja kvalitetne stranke desnice koje baštine načela i vrijednosti Ante Starčevića, Stjepana Radića, Stepinca i dr.Tuđmana koja će sigurno dobiti ove izbore,kaže Željko Bigović.

 

Za Dragana Jelića, kandidata koalicije za gradonačelnika Slavonskog Broda sljedeće 4 godine su presudne za razvoj obadva grada. – Nova znanja, nove tehnologije i nove mogućnosti koje sa sobom donosi ulazak Hrvatske u EU otvaraju prostor za brzi razvoj i jednog i drugog grada- Smatram kako je ova koalicija jedini odgovor na veliki posao koji nas čeka, kaže Jelić.  

 

– Prije desetak dana HDZ Brodsko-posavske županije je potpisao sporazum o političkoj suradnji sa Hrvatskom strankom prava dr. Ante Starčević. Današnji događaj je znak uspješnog stvaranja kvalitetne snažne koalicije desnog centra i desnice. Članovi ove čvrste koalicije imaju znanja i sposobnosti uskladiti svoje slične političke svjetonazore i dosljedno ih provoditi u interesu uže i šire zajednice, kaže se u zajedničkom priopćenju HDZ-a i HSS-a za javnost.

Autor: radiong

Komentari
Prethodni članakOdržana radionica ŠALTER programa
Sljedeći članakPreko granice pokušao prenijeti nekoliko stotina tisuća eura u devizama